Dukan (fase 2): Frittata med røget makrel og tomatkompot
Sund og farverig opskrift med æg, fisk og grønt. Aftensmad beregnet til Dukan Kurens fase 2, vekselfasen.
PG = Protein/Grønt
2 personer
Ingredienser - Frittata
Frittata
Ca. 150 g røget makrel
uden skind og ben
4 æg (str. L/XL)
2 spsk. klippet dild
1 tsk. bagepulver
Tomatkompot
4 tomater
2 fintsnittede forårsløg
Ca. 1 tsk. hvidvinseddike
1 nip salt
Peber
PRØV OGSÅ: Dukan Kurens omelet med rejer og persille
Fremgangsmåde - Frittata
Tomatkompot: Halvér tomaterne og fjern kernerne. Skær tomaterne i tern og vend dem med forårsløgene. Smag kompotten til med eddike, salt og peber.
Frittata: Bryd makrellen i mindre stykker. Pisk æg, dild og bagepulver sammen. Opvarm en slip let-pande, til den er middelvarm. Hæld æggeblandingen på panden og fordel makrellen ovenpå. Steg, til æggemassen er stivnet. Løft forsigtigt kanten, efterhånden som æggemassen stivner, og vip panden let, så resten af den flydende æggemasse løber bagved.