Gå til hovedindhold

Dukan (fase 2): Grill-bøf med fritter og estragon-creme

Grill-bøf af den lækreste oksefilet serveret med en fin estragon-creme og grillet citron. Et dejligt aftensmåltid til Dukan Kurens fase 2, vekselfasen.

Grill-bøf af den lækreste oksefilet serveret med en fin estragon-creme og grillet citron er et rigtigt sommermåltid. Her får du opskriften på et dejligt aftensmåltid til Dukan Kurens fase 2 også kaldet for vekselfasen.

PG = Protein/Grønt

Til ca. 2 personer

Ingredienser

Grill-bøffer
2 store bøffer af oksefilet,
2-3 cm tykke
½ citron delt i to
Friskkværnet peber
 
Fritter
3-4 søde kartofler
2 tsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
1 tsk. timian

Estragon-creme
2 dl skyr
1⁄4 bdt. estragon, 8 g
Et nip salt  og peber

PRØV OGSÅ: Dukan Kurens roastbeef med basilikumcreme

Fremgangsmåde

Fritter: Opvarm ovnen til 210°.
Skrub kartoflerne rene og skær dem i både. Dup dem tørre og vend dem med olien på en plade med bagepapir. Steg dem møre og gyldne i den varme ovn i ca. 20 min. Vend dem undervejs. Dryp citronsaft over, når de er færdigstegte, og krydr derefter med timian.

Estragon-creme: Kør skyr og estragon sammen i foodprocessoren, til du har en glat masse. Smag til med et nip salt og peber.

Grill-bøffer: Duppes tørre. Grilles  i 2-3 min. på hver side (medium-stegte). Drys med peber. Grill citronstykkerne på skærefladerne.

TIP Olie hører til de tolererede fødevarer, som du højst må få to af om dagen i fase 2. Den tolererede mængde olie er 1 tsk. pr. person pr. dag.