Gå til hovedindhold

Dukan (fase 2): Hvid pandekage med rabarberkompot

Rabarberkompotten til denne ret er krydret med nelliker og kardemomme. En dejlig, frisk dessert opskrift beregnet til Dukan Kurens fase 2, vekselfasen.

Rabarberkompotten til denne ret er krydret med nelliker og kardemomme. En dejlig, frisk dessert opskrift beregnet til Dukan Kurens fase 2, vekselfasen.

PG = Protein / Grønt

1 person

Ingredienser til rababerkompot

Rabarberkompot
100 g rensede rabarber
18 g stevia drys let
1 knivspids stødte nelliker
1⁄4 tsk. stødt kardemomme
½ tsk. vaniljepulver

Pandekage
Nogle dråber olie
2 æggehvider
1 spsk. minimælk
1⁄4 tsk. vaniljepulver

Pynt
1 spsk. finthakket kanelbasilikum eller mynte

PRØV OGSÅ: Dukan Kurens rabarbermuffins

Fremgangsmåde til rabarberkompot og pandekager

Rabarberkompot: Skær rabarberne i papirtynde skiver. Læg dem i en kasserolle, drys stevia over og lad det trække i en time, til rabarberne har afgivet lidt saft. Tilsæt så nelliker, kardemomme og vaniljepulver. Varm rabarberne op under omrøring over middelstærk varme, til de kommer i kog. Lad dem simre under låg, til de er møre, ca. 8 min. Tag dem af varmen og lad dem afkøle helt.

Pandekage: Opvarm en slip let-pande til middelvarme. Smør panden med nogle dråber olie. Pisk æggehviderne sammen med mælk og vaniljepulver. Steg en pandekage over middelvarme i 2 min. på den ene side. Vend den og steg den kortvarigt på den anden side. Spis pandekagen med rabarberkompotten. Drys med hakket kanelbasilikum eller mynte.
 
TIP Rabarber tilhører de tolererede fødevarer, som man må få to af pr. dag i fase 2. Tilladt mængde rabarber er 100 g pr. dag.