Gå til hovedindhold

Dukan (fase 2): Hvidkålspizza med champignoner

Hvidkålspizza med champignoner, hakket oksekød og muskatnød er en god og fyldig ret beregnet som aftensmad til Dukan Kurens fase 2, vekselfasen.

Hvidkålspizza med champignoner, hakket oksekød og muskatnød er en god og fyldig ret beregnet som aftensmad til Dukan Kurens fase 2, vekselfasen.

PG = Protein / Grønt

4 personer

Ingredienser - Hvidkålspizza med champignoner:

1  hvidkålshoved
2 dåser flåede tomater
1 spsk. oregano
Salt og peber
120 g Cheasy-ost 6 %
Ca. 125 g champignoner
Ca. 250 g hakket oksekød
med 3-7 % fedt
1 æggeblomme
1 knsp. stødt muskatnød
En stor håndfuld basilikumblade

PRØV OGSÅ: Dukan Kurens græske frikadeller med grov tzatziki

Fremgangsmåde - Hvidkålspizza med champignoner:

Opvarm ovnen til 225°. Del hvidkålshovedet i tre lige store dele. Tag de yderste, store blade af og læg dem sammen to og to, så der dannes en nogenlunde stabil ”pizzabund”. Beregn cirka 4 bunde pr. person. Placér dem på bageplader med bagepapir.
Lad tomaterne dryppe af, men gem væden, der løber fra dem. Purér tomaterne med en blender og spæd evt. med lidt af den tilbageholdte væde. Krydr med oregano, 1 nip salt og peber. Bred tomatsaucen ud på hvidkålsstykkerne. Fordel revet ost over. Rens champignonerne og skær dem i skiver. Placér dem oven på osten. Bland det hakkede kød med æggeblomme, muskatnød, salt og 1⁄4 tsk. peber. Fordel små klatter af farsen oven på ”pizzabundene”.
Bag ”hvidkålspizzaerne” midt i den varme ovn, én plade ad gangen, til osten er smeltet, og farsen stegt (ca. 10 min.). Kom lidt basilikumblade på ”pizzaerne” inden servering. Sæt den næste plade i ovnen, mens den første spises.

TIP Opskriften indeholder en tolereret fødevare, nemlig ost. Tolererede fødevarer må du højst få to af pr. dag. Mængden af ost er 30 g pr. dag pr. person.