Dukan (fase 2): Kødbollesuppe med asparges
Dejlig, mættende suppe lavet på grønsagsbouillon med kødboller og grønne asparges. Retten er beregnet som aftensmad til Dukan Kurens fase 2, vekselfasen.
PG = Protein / Grønt
4 personer
Ingredienser - Kødbollesuppe med asparges:
Bouillon
Ca. 1,6 l grønsagsbouillon
1 lille løg i tern
4 fed hvidløg i skiver
Kødboller
450 g hakket kalv og flæsk,
3-7 % fedt
½ spsk. havreklid
1 lille, revet løg
3⁄4 dl vand
½ tsk. peber
Øvrige ingredienser
1 bdt. grønne asparges
2 spsk. tomatkoncentrat
Ca. 1 spsk. eddike
Salt og peber eller tabasco
1 håndfuld persille
Evt. skyr
PRØV OGSÅ Dukan Kurens kylling i sursød sauce
Fremgangsmåde - Kødbollesuppe med asparges:
Kom bouillon, løg og hvidløg i en gryde, bring det i kog og lad det småkoge i 8 min.
Bland kødet med havreklid, løg, vand og peber. Tril farsen til små kødboller med let fugtede hænder. Tilsæt om nødvendigt yderligere 2-3 spsk. vand.
Kom kødbollerne i den kogte bouillon. Skru ned til svag varme og lad kødbollerne simre under låg i ca. 12 min. Kødbollerne vil komme op til overfladen, når de er færdige.
Skær aspargesene i mindre stykker. Lad dem koge med i det sidste minut af bollernes kogetid.
Rør tomatkoncentrat i. Smag til med eddike, et nip salt og peber/tabasco. Hæld suppen i tallerkener og strø hakket persille over. Tilsæt evt. en klat skyr.
TIP Tomatkoncentrat er på listen over tolererede fødevarer. Dem må du højst få to af om dagen i fase 2. Den tolererede mængde tomatkoncentrat er ½ spsk. pr. person.