Gå til hovedindhold

Dukan (fase 2): Laks i mornaysauce

Dejligt fiskefad krydret med muskatnød, rosépeber og dild. Retten er beregnet som aftensmad til Dukan Kurens fase 2, vekselfasen.

Dejligt fiskefad krydret med muskatnød, rosépeber og dild. Retten er beregnet som aftensmad til Dukan Kurens fase 2, vekselfasen. 

RP = Rent protein

Til 2 personer

Ingredienser - Laks i mornaysauce:

20 g maizenamel
5½ dl skummetmælk
120 g revet Cheasy-ost 6 %
Stødt muskatnød
1 nip salt
Peber
4 laksefileter i
portionsstørrelse
Rosépeber
Dildkviste
4 citronbåde

PRØV OGSÅ: Dukan Kurens opskrift på salat med surimi og rejer

Fremgangsmåde - Laks i mornaysauce:

Opvarm ovnen til 180º.
Rør maizenamel og mælk sammen og varm det op i en gryde. Lad det småkoge i et par minutter under omrøring. Tilsæt osten og rør, til den er smeltet. Smag til med muskatnød, salt og peber.
Læg laksestykkerne i et ovnfast fad. Hæld saucen ved og sæt fadet midt i den varme ovn i 12-15 min.
Pynt fadet med dildkviste og rosépeber. Servér retten med citronbåde til.

TIP Retten indeholder én tolereret fødevare, nemlig maizenamel. Tolererede fødevarer må du i fase to højst få to af pr. dag. Den tolererede mængde maizenamel er 20 g pr. person.