Gå til hovedindhold

Dukan (fase 2): Paté med dijoncreme

Paté med dijoncreme til Dukan-kuren er krydret med timian. Spis den til frokost med lidt rødløg og cornichoner som tilbehør.

Opskrift til fase 2 = vekselfasen i Dukan-kuren
RP = Rent protein
10-12 skiver

 

  • 4 skiver kalkunbacon skåret i halve
  • Cornichoner med lavt sukkerindhold
  • 1 aflang form på ca. 1 liter
  • Fars
  • 500 g hakket svinekød
  • 3 æg (str. M/L)
  • 1 lille finthakket løg
  • 4 finthakkede fed hvidløg
  • 2 spsk. skummetmælkspulver
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • 2 tsk. timian
  • Dijoncreme
  • 2 dl fromage frais rørt med
  • 1 tsk. dijonsennep

Fremgangsmåde
Opvarm ovnen til 190°. Rør farsen grundigt sammen. Beklæd en form med bagepapir og kom farsen i. Tryk den let sammen i formen og glat overfladen. Dæk den med kalkunbacon. Sæt formen i en lille bradepande. Hæld varmt vand ved, så det når ca. 1 cm op omkring formen. Bag patéen på næstnederste rille i den varme ovn i ca. 55 min.
Lad den afkøle og sæt den i køleskab – gerne til næste dag, så smagen kan "sætte sig". Spis patéen med dijoncreme og cornichoner til.
TIP Patéen indeholder skummetmælkspulver, som hører til de tolererede fødevarer. Dem må du højst få to af om dagen.

Læs mere om