Gå til hovedindhold

Dukan (fase 2): Rabarberkompot med fromage frais

Dukan-dessert, der tilhører fase 2 - Vekselfasen

Denne Dukan rabarberkompot med fromage frais til Dukan-kuren tilhører kategorien PG - Protein og Grønt. Dukan-rabarberkompot med fromage frais er en dessert, der tilhører fase 2 - Vekselfasen.

2 portioner

Ingredienser til rabarberkompot
Rabarberkompot

  • 200 g rensede rabarber
  • 40 g Sukrin (kaloriefrit
  • Sødemiddel uden bismag)
  • 1 knsp. stødt kardemomme
  • 1⁄4 tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. vaniljepulver uden sukker

Tilbehør

  • 2-2½ dl fromage frais pr. portion

Sådan tilbereder du rabarberkompot

Rabarberkompot
Skær rabarberne i papirtynde strimler og læg dem i en kasserolle. Drys Sukrin over og lad rabarberne trække i mindst 1 time, til de har afgivet lidt saft. Tilsæt kardemomme, kanel og vaniljepulver.

Varm rabarberne op over middelstærk varme og under omrøring, til de kommer i kog. Lad dem derefter simre under låg, til de er møre, ca. 8 min. Lad dem køle af. 

Tilbehør til rabarberkompot
Kom fromage frais i en skål og læg halvdelen af din rabarberkompot ovenpå. Rør det let sammen.

DUKAN-TIP
Rabarber er på listen over tolererede fødevarer, dem må man højst indtage to af pr. dag i fase 2.
Den tilladte mængde rabarberkompot er 100 g pr. dag = 1 portion af opskriften.

Læs mere om