Dukan (fase 2): "Spaghetti" med kødsauce
Denne spaghetti med kødsauce er Dukan Kurens bud på en efterhånden klassisk ret på de danske middagsborde. Spaghettierne udgøres her af strimler af grønne squash.
Opskrift til fase 2 = vekselfasen i Dukan kuren
PG = Protein og Grønt
Spaghetti med kødsauce til 2 portioner
Ingredienser til spaghetti med kødsauce
500 g hakket oksekød, maks. 8 % fedt
Nogle dråber olie
1 finthakket løg
2 spsk. tomatkoncentrat
3 spsk. rødvin
1 dåse hakkede tomater
2 tsk. oregano
½ tsk. paprika
1 nip salt
½ tsk. peber
Ingredienser - spaghetti
1 stor eller 2 små grønne squash i strimler
2-3 spsk. citronsaft
2 finthakkede fed hvidløg
1 tsk. timian
SE OGSÅ: Slankeklubben.dk tester maskiner til grøntsagsspaghetti
Fremgangsmåde - spaghetti med kødsauce
Kødsauce:
Smør bunden af en slip let-gryde med nogle dråber olie ved hjælp af et stykke køkkenrulle og varm gryden op til middelvarme.
Steg løget heri under omrøring i 3-4 min. Skru op for varmen og lad kødet brune med. Findel det evt. med en træske e.l.
Tilsæt tomatkoncentrat og lad det stege med i ½ min. Hæld vin på og lad den koge væk. Tilsæt tomater og krydderier.
Bring saucen i kog og lad den småkoge under låg i 20 min.
”Spaghetti”:
Vend squashstrimlerne i citronsaft, hvidløg og timian. Fordel dem i dybe tallerkener.
Ved servering: Hæld den varme kødsauce over squash-spaghettien.
TIP I retten indgår der to tolererede ingredienser: tomatkoncentrat og rødvin. Dem må du højst få to af pr. dag i vekselfasen.
Med Spirelli Spaghetti Slicer i hånden kan du på ingen tid forvandle bl.a. gulerødder og squash til spaghettistrimler.
Vejl. pris: 249,95 kr.
Artiklen indeholder affiliatelinks.