Gå til hovedindhold

Dukan (fase 2): Squash-spaghetti med ostesauce og bacon

Aftensmad til Fase 2 under Dukan-kuren.

Squash-spaghetti med ostesauce og bacon til Dukan-kuren tilhører kategorien PG (Protein / Grønt). Opskriften er beregnet som aftensmad til Fase 2 under Dukan-kuren.

Opskrift til fase 2 i Dukan-kuren

2 portioner, PG = Protein / Grønt

Ingredienser til Dukan-opskrift

  • Squash-spaghetti
  • 1-2 grønne squash
  • 250 g champignoner
  • Nogle dråber olie
  • 150 g kalkunbacon i skiver

Sauce

  • 4 dl skummetmælk
  • 15 g maizenamel
  • 1 knsp. stødt muskatnød
  • 1 spsk. frisk eller
  • 1 tsk. tørret timian
  • 30 g revet Cheasy-ost 6 %
  • Peber

PRØV OGSÅ: Dukan-tangrulle med laks og salat til PG-fasen

Sådan laver du Dukan-opskriften

Squash-spaghetti: Riv squashen med et juliennejern e.l., så du har ca. 250 g i alt. Pres squashen fri for væde. Rens champignonerne og skær dem i skiver.

Varm en slip let-pande op, til den er middelvarm. Fordel nogle dråber olie på panden med et stykke køkkenrulle. Rist champignonerne, til de har fået farve. Tag dem af panden.
Skær eller klip baconen i mindre stykker og rist dem på panden ved god varme, til de er sprøde.

Sauce: Pisk mælk og maizenamel sammen i en gryde. Varm det op over middelstærk varme og under omrøring. Lad det småkoge i 2 min. under stadig omrøring.
Tilsæt muskatnød, timian og ost og rør rundt. Varm saucen i yderligere 1 min.
Vend den med squash og derefter med champignoner og bacon. Krydr med peber.

OBS!
Retten indeholder maizenamel og mager ost, som begge er på listen over tolererede fødevarer. Dem må du højst få 2 af pr. dag. Den tolererede maizenamængde pr. dag er 20 g, den tolererede mængde ost (maks. 7 %) er 30 g pr. dag.

Læs mere om