Gå til hovedindhold

Dukan (fase 2): Tun med peberfrugter

Efter 5 dage på Dukan-kuren med kød, fisk og fjerkræ kan du nu sætte tænderne i alle de grøntsager, du kan finde.

Efter 5 dage på Dukan-kuren med kød, fisk og fjerkræ kan du nu sætte tænderne i alle de grøntsager, du kan finde.

Efter fase 1 i Dukan-kuren med kød, fisk og fjerkræ kan du nu sætte tænderne i alle de grøntsager, du kan finde under fase 2 i Dukan-kuren

Det må du spise under fase 2 i Dukan-kuren
Du må de næste 5 dage spise alt det, du spiste i fase 1 + alle slags kogte, stegte og rå grøntsager. Også her gælder princippet i Dukan-kuren om, at du selv bestemmer, hvor meget og hvor ofte du vil spise.

Du kan nu spise:

Tomater, agurker, radiser, spinat, aspagarges, salat, grønne bønner, champignon, selleri, fennikel aubergine, squash, rød/gul/grøn peber – ja selv gulerødder og rødbeder, forudsat at du ikke spiser netop de to sidstnævnte til hvert eneste måltid (på grund af det relativt høje sukkerindhold).

Stivelsesholdige og olierige emner som kartofler, ris, frisk og tørret pasta, tørrede bønner, nødder og avocado er dog stadig forbudte.

Når du skal til at spise mange grøntsager og salater, vil du opdage, at en god dressing betyder alt. I Ude og Hjemmes tillæg om Dukan-kuren finder du flere lækre opskrifter på tilladte dressinger under kuren.

Husk at du stadig må spise alt det kød, fjerkræ, fisk og skaldyr, du har lyst til.

Husk havreklid
Du skal stadig have halvanden spsk. havreklid hver dag, så hvis du har gjort det til en vane at spise en Dukan-kuren madpandekage hver dag, så fortsæt med det – ellers på yoghurt eller med skummetmælk.

Frokost under fase 2 i Dukan-kuren

Tun med peberfrugter (2 portioner)
Ingredienser:
700 g tunsteak,1 rød peber, 1 grøn peber, 1 gul peber, saft af 1-2 citroner, 2 fed presset hvidløg, salt og hvid peber.

Fremgangsmåde:
Vask peberfrugterne, halver dem og fjern stilk og kerner. Gril dem i ovnen i 5 minutter og læg dem i en plastikpose i yderligere 10 minutter. Pil skindet af og skær peberfrugterne i strimler.

Kom et par dråber vegetabilsk olie på panden og tør det af igen. Kom peberfrugterne på panden, lad dem stege et par minutter, tilsæt citronsaft og hvidløg.
Krydr tunen, damp den i 20 minutter og lad den køle af.
Hæld peberblandingen over og lad tunen marinere i køleskabet 2-3 timer. Vend tunen regelmæssigt. Serveres kold.
 

Aftensmad under fase 2 i Dukan-kuren

Oksekebab (2 portioner)
Ingredienser:
500 g tomater, flåede og befriet for kerner, 1 fed presset hvidløg, 600 g magert oksekød, 200 g peberfrugt. 200 g løg, saften af 1 citron, urtesalt og peber, frisk persille til pynt.

Fremgangsmåde:
Mos tomaterne og lad dem simre med hvidløget i en pande ved lav varme.
Skær kød, peberfrugter og løg i store stykker og sæt dem på spyd. Grill dem i ca. 10 minutter på grill eller i ovnen.
Tag det hele af spyddene, dryp citronsaft på og krydr med urtesalt og peber. Server med tomatsaucen.

Læs mere om