Gå til hovedindhold

Dukan kuren giver et markant vægttab på kort tid

Eksperterne er overrasket over, hvor hurtigt og markant et vægttab, man kan opnå med Dukan Kuren. Men de synes ikke, at det er den nemmeste kur at gå i gang med.

Jerk W. Langer, Ude og Hjemmes læge og ekspert i TV 2-programmet En kur der dur:

– Dukan Kuren giver virkelig et markant vægttab i begyndelsen, og det er med til at holde motivationen. Vores to testpersoner tabte sig meget i løbet af kort tid og blev smallere om livet. Det er rigtig godt, for det betyder, at de har mistet en masse af det farlige fedt, der sidder på maven. Umiddelbart er der ikke noget sundsmæssigt til hinder for at gå i gang med Dukan. Personer med for højt blodtryk, sukkesyge eller nyresygdomme bør dog tale med deres læge først. Men jeg synes ikke, det er en nem kur at gå i gang med. Der er strenge regler for, hvad man må spise i bestemte faser – og det er et system, som man skal kunne holde styr på og følge. Dog kan jeg godt lide reglen om, at man aldrig mere må tage en elevator. Sagt med andre ord: Det er nødvendigt, at du bevæger dig, hvis du vil tabe dig.

Louise Bruun, ernæringsterapeut og ekspert i TV 2-programmet En kur der dur:

– Dukan Kuren vil fungere for de, der skal tabe sig rigtig meget og har det fint med struktur og systemer. På mig virker den en smule besværlig, men det må være et temperamentspørgsmål. Der er ingen tvivl om, at man kan opnå et hurtigt og stort vægttab med Dukan, men jeg synes ikke, at den set ud fra et helbredsmæssigt synspunkt er god. Den tillader fx lightprodukter, som jeg slet ikke bryder mig om, og så tillader den kroppen at få en masse proteiner uden at have en holdning til, hvor meget man må spise. Jeg har grundlæggende en helt anden opfattelse af, hvad der skal til for at opnå en sund livsstil.

Læs mere om