Gå til hovedindhold

Dukan Kuren: Maibritt tabte sig 22 kilo

Dukan Kuren: Maibritt tabte sig 22 kilo

Dukan Kuren: Da Maibritt mistede sin far, begyndte vægten at stige, og et rygestop fik blot vægten til at stige endnu mere. Hun var ked af det og havde svært ved at genkende sig selv. En helt tilfældig dag i august besluttede hun sig for at leve et sundere liv med 22 kilo mindre på sidebenene.

Dukan Kuren

82 kilo. Tallet på vægten var alt for højt. Maibritt vidste det godt, men skubbede tanken væk.

– Jeg blev ked af det, når jeg tænkte på min vægt. Det var ikke mig at se sådan ud, fortæller 22-årige Maibritt Marie Buch Hansen fra Rudme på Fyn.

Hun mistede sin far i 2010, og hendes fokus var på alt muligt andet end kost og motion. Tre år senere stoppede hun med at ryge, og vægten steg igen.

– Jeg kunne ikke passe tøjet, og jeg tog ikke bare en bikini på og smed mig på stranden. Jeg ville gerne dyrke motion, men det er jo meget nemmere, når man ikke har for meget på sidebenene, siger Maibritt.

– Jeg vidste jo godt, det var et problem, og det ville kræve noget af mig at komme af med.

Imens så hun sin svigermor have stor succes med Dukan Kuren, og en helt tilfældig dag i august 2014 tog hun en hurtig, men seriøs beslutning: Hun ville tabe sig 22 kilo, og hun gik i gang med det samme.

Hurtig guide til Dukan Kuren

Fik øje på Dukan Kuren

Maibritt var helt på det rene med, at det ikke var en lynkur, hun havde brug for.

– For mig skulle det ikke bare være en kur, men en livsstilsændring, siger hun.

Hun satte sig ind i reglerne og de fire faser i Dukan Kuren og regnede på, hvor længe hun skulle følge de forskellige faser.

En livsstilsændring

Inspiration, opskrifter og opbakning fandt hun i Facebook-gruppen ”Dukan Kuren Danmark” og på både danske og udenlandske hjemmesider. Hvidt brød, klassisk dansk mad og alt det søde blev skiftet ud med proteiner og grønt.

– Jeg kørte ret hårdt på og fulgte det meget præcist det første halve år, fortæller hun.

Men hun var også bevidst om, at det ikke måtte blive fanatisk.

– Når jeg var ude, skulle der være plads til at spise, hvad jeg ville. I starten var jeg mere striks, men efter det første halve år var jeg mere afslappet omkring det, siger hun.

Hendes familie og svigerfamilie var søde til at sørge for, at der var alternativer til slik og kage, og tit bagte hun selv boller på havre- og hvedeklid og helt uden almindelig hvedemel, som hun tog med. Det første halve år tabte Maibritt sig otte kilo, samtidig med at hun styrketrænede intensivt fire-fem gange om ugen med sin forlovede, Mike. Træningen fungerede perfekt med de mange proteiner, man får med Dukan Kuren.

Louises forvandling: Tabte sig 54 kilo

– Jeg spiste mange æg og hytteost, og for at gøre det nemt for mig selv købte jeg kødpålæg og lavede ekstra kyllingefrikadeller eller bøffer om aftenen, som jeg spiste som snack dagen efter. Jeg spiste seks-syv gange om dagen, og det var en nem måde at gøre det på.

– I starten var det virkelig mærkeligt at åbne en pakke pålæg og snacke den, men jeg gør det faktisk stadig, fortæller Maibritt.

Undervejs i vægttabet satte hun sig delmål og sørgede for at dele sine succesoplevelser.

– Der havde jeg ekstra meget glæde af Dukan Danmark-gruppen på Facebook. Jeg delte mine oplevelser med de andre, fik anerkendelse og var stolt af mig selv. Det gav mig motivation til at fortsætte.

Plads til snyd

Indimellem havde hun en snydedag sammen med sin forlovede, Mike.

– Vi spiste is, slik, tog på McDonalds, spiste sovs, kartofler, alt muligt. Så giver du kroppen et chok og taber dig pludselig endnu mere. Du skal selvfølgelig ikke spise 8000 kalorier om dagen, men en marsbar om måneden skader ikke, siger Mike.

På halvandet år tabte hun sig 22 kilo, og siden har hun holdt vægten, også selv om træningen er sat på pause.

– I dag kan jeg sagtens tage ud og spise alt muligt uden at tage på. Det er, som om der er sket noget med min forbrænding, siger Maibritt.

– Jeg har fået mere selvtillid og er mere glad, siger hun med et smil.

Smed 35 kg med 5:2 Kuren: Nu er jeg lykkelig

– Jeg er bange for at blive tyk igen, selv om jeg er meget mere bevidst om, hvad jeg spiser. Sådan vil det nok altid være, når man som mig har været tyk, siger hun.

– Jeg tror aldrig, jeg bliver helt tilfreds. Nogle gange tænker jeg, at jeg har lidt for meget her og der, men jeg er jo, som jeg skal være, siger hun.

Maibritt er 169 cm høj og vejer 60 kilo. Hvor hun før brugte størrelse 40 i tøj, bruger hun nu størrelse 36.

I sommer var hun til lægetjek, fordi hun havde hørt, at det kan være hårdt for nyrerne at spise så meget protein, og hun ville sikre sig, at hun ikke manglede vitaminer. Alt var i orden.

– Jeg spiser stadig overvejende proteiner og grøntsager. Det passer mig fint, for jeg har aldrig været vild med kartofler og den slags, og jeg spiser ikke hvidt brød og rugbrød, fortæller Maibritt.

Opskrifter til Dukan Kuren

Maibritts bedste råd

– Vær seriøs med dit vægttab, men sørg for, at det ikke er en belastning. Gør det til en god oplevelse og giv dig selv lov til at hygge med mad en gang imellem.

– Vær ikke bange for at tage en snydedag indimellem, men vent, til du føler, du har kontrol over kuren.

Du får mere om Dukan Kuren i denne uges Ude og Hjemme nr. 20. 2017