Gå til hovedindhold

Ellen tabte 32 kilo

Tykke Ellen og Bælle var bare nogle af de navne, som Ellen blev kaldt, da hun voksede op. Mobningen gav den unge pige lavt selvværd, og da hun kom i teenagealderen, begyndte hun at trøstespise, indtil vægten stod på 107 kilo. Men så hørte hun om Dukan Kuren - og i dag har hun tabt 32 kilo.

Tykke Ellen og Bælle var bare nogle af de navne, som Ellen blev kaldt, da hun voksede op.

Mobningen gav den unge pige lavt selvværd, og da hun kom i teenagealderen, begyndte hun at trøstespise, indtil vægten stod på 107 kilo. Men så hørte hun om Dukan Kuren - og i dag har hun tabt 32 kilo.

24-årige Ellen Andersen fra Stege blev mobbet i skolen med sin overvægt, da hun var barn, og som teenager blev maden for alvor en trøst for hende. Sammen med en gruppe veninder var det nemt at smutte forbi Statoil efter chips, og de lokkende frokosttilbud hos pizzamanden blev også flittigt benyttet.

– Dem, jeg gik sammen med, var tynde, så jeg tænkte ikke rigtig over, at jeg blev større og større. Jeg kan dog huske en dag, hvor jeg overhørte en pige sige til en anden, at jeg var begyndt at tage på, men jeg følte mig allerede som en fiasko, så jeg tænkte, at jeg alligevel ikke kunne tabe mig.

Give sig 100 procent

Ellen blev ofte mindet om de mange kilo, når veninderne var samlet til byture. De mange festlige billeder blev ofte lagt på Facebook, og det gav et sug i maven, når hendes store overarme og mavedeller var placeret ved siden af hendes tynde veninder.

– Jeg blev ked af det, når jeg så det. Hjemme foran spejlet kunne jeg selv bestemme, hvilken vinkel jeg ville se mig selv fra, men det kunne jeg ikke der. Så jeg endte altid med at fjerne ’tags’, så mit navn ikke blev nævnt, fortæller Ellen, der på det tidspunkt vejede 107 kilo.

Men da en ven en dag fortalte om hans resultater med Dukan Kuren, blev Ellen nysgerrig. Han havde allerede tabt sig en del, og han ville gerne støtte hende i at gøre det samme. Han havde ét krav: Hun skulle give sig selv 100 procent.

– Det lød overkommeligt, når jeg ikke skulle tælle kalorier, og så skulle jeg jo ellers bare holde mig til de regler, der var, men selv om jeg bestemte mig for at starte, var jeg ret nervøs. Det kan lyde mærkeligt, men jeg havde haft så mange nederlag med venner, mobning, karakterer og forhold, at jeg simpelthen ikke kunne klare flere, forklarer Ellen, der satte 2. april 2013 som begyndelsesdato for sit slankeprojekt.

Ellen fyldte sit køleskab med kød, æg, skummetmælk og masser af vaniljeyoghurt. Den kræsne pige spiste ofte det samme, og allerede efter få dage begyndte trangen til søde sager at friste igen.

Læs også: Pia tabte 34 kilo med Dukan Kuren

Higede efter sukker

– Jeg kan huske, at jeg stod på mit arbejde en dag, og så blev jeg bare overvældet af tristhed. Jeg begyndte at tude, og min krop havde det bare så mærkeligt. Senere blev følelsen erstattet af hidsighed, og det var utroligt, at jeg kom igennem den dag uden at slå nogen ned, smiler Ellen, der i dag ved, at det var hendes krop, der
higede efter sukker.

Efter den dag begyndte vægttabet at tage fart. Ellen begyndte at eksperimentere med de råvarer, som hun måtte spise ifølge kuren, og de før så anstrengende
ture i motionscenteret begyndte at give bonus.

– Jeg havde lige pludselig en masse energi. Jeg var glad, når jeg vågnede om morgenen, og jeg glædede mig faktisk til at træne. Det havde jeg jo ikke i min vildeste fantasi regnet med, ville ske for mig. Da hun kom til Dukan-kurens anden fase, kunne hun begynde at tilføre grønsager i sin mad, og langsomt begyndte hun at eksperimentere med nye retter og desserter.

På bare tre måneder tabte Ellen sig 22 kilo, og omgivelserne var ved at falde bagover, når de fik øje på hende.

Var bundulykkelig

– Jeg fik så mange komplimenter. I starten synes jeg, det var rart, at folk kunne se, at jeg havde tabt mig. Jeg følte mig set og ikke ligegyldig, som jeg jo havde følt mig i rigtig mange år, men efter et stykke tid begyndte det at gå galt.

Fra at være pigen, der aldrig fik opmærksomhed, var hun nu i centrum, når veninderne tog i byen. Drenge, der ikke før ville snakke med hende, stod gladeligt omkring og smilede til hende, og langsomt begyndte Ellen at lukke sig ind i sig selv.

– Jeg prøvede at opretholde en facade, når jeg var ude, men indeni var jeg bundulykkelig. Jeg følte, at jeg kun var noget i kraft af mit udseende, og at folk ikke var interesseret i, hvem jeg egentlig var, men kun i, hvordan jeg så ud. Et falskt smil hang på Ellen, når hun var sammen med veninderne og var på arbejde, men en dag kom hendes venindes mor ind i butikken. I stedet for at rose hendes smukke udseende spurgte hun i stedet, hvordan Ellen havde det.

– Det var en stor befrielse at kunne sige, at jeg havde det helt vildt dårligt. Jeg fortalte, hvordan jeg havde det med det hele, og der følte jeg, at der var en, der så mig som Ellen. Ikke bare kun hende, der havde tabt sig. Fra den dag af var det, som om det hele igen vendte, fortæller Ellen.

Ellen oprettede en blog og en gruppe på Facebook, hvor hun begyndte at dele sine opskrifter, sejre og personlige udfordringer med vægttabet. Hun fik flere og
flere følgere, og de positive tilbagemeldinger gav Ellen blod på tanden til at fortsætte.

Læs også: Dukan giver et markant vægttab på kort tid

Tag ansvar

I dag har den 24-årige pige tabt sig 32 kilo med Dukan-kuren, og selv om hun stadig har svært ved at forstå, at hun ikke er den tykke pige fra Stege mere, er hun stolt over rejsen mod et bedre selvværd og et smallere taljemål.

– Jeg tror, at grunden til, at det lykkedes, er, at jeg endelig har taget ansvar for mit eget liv. Der er ikke andre end mig, der kunne gøre det her, og det husker jeg mig selv på, når det hele er lidt svært. Det er også det, jeg vil fortælle til andre, der giver sig i kast med en kur. Om det er Dukan eller andet: Tag ansvar, find nogle mennesker, der vil støtte dig, og tag en dag ad gangen.