Frikadeller med sellerimos og bønnesalat
Ingredienser
PG = Protein / Grønt
2 personer
Fars
375 g hakket svinekød 3-7 %
1 æg
½ dl skummetmælk
½ spsk. havreklid
2 spsk. finthakket løg
½ tsk. timian
Mos
1 stor rodselleri
Ca. 1 l grønsagsbouillon
2 spsk. skyr
1 håndfuld hakket persille
1 nip salt
Peber
Bønnesalat
300 g grønne bønner
2 spsk. skyr
1 lille rødløg i
papirtynde skiver
PRØV OGSÅ: Dukan Kurens Paté med dijoncreme
Fremgangsmåde
Fars: Rør alle ingredienserne sammen til en smidig fars. Form den til frikadeller, som lægges på en plade med bagepapir. Steg frikadellerne helt igennem i en 160° varm ovn (ca. 30 min.).
Mos: Skræl sellerien, skær den i grove tern og kog disse møre i bouillonen. Lad dem dryppe af og mos dem. Tilsæt skyr og persille og smag til med salt og peber.
Bønnesalat: Del bønnerne i mindre stykker. Kog dem netop møre (2-3 min.), hæld vandet fra, spul dem med koldt vand og lad dem dryppe godt af. Vend dem med skyr og herefter løg.