Gå til hovedindhold

Gitte tester Dukan Kuren

Gitte er en af vores tre testpersoner, der prøver kræfter med Dukan Kuren. I løbet af de næste otte uger, kan du hver uge følge Gitte i hendes nye hverdag med Dukan Kuren.

Gitte er en af vores tre testpersoner, der prøver kræfter med Dukan Kuren. I løbet af de næste otte uger, kan du hver uge følge Gitte i hendes nye hverdag med Dukan Kuren.

Navn: Gitte Østergaard

Alder: 34 år

Civilstand: Gift

Beskæftigelse: Postbud.

Højde:  178 cm

Start vægt: 77,4 kg

Idealvægt:

Ønskede vægt: 68-70kg - Jeg vil gerne tabe fedt og opbygge flere muskler så tallet på vægten er ikke så afgørende.

BMI: 24,43 (en BMI på over 25 anses som overvægt)

Fedtprocent: 36,7% (Gittes fedtprocent bør ligge 

Vand: 34,5 kg / 45%

Muskelmasse: 46.0 kg

Knoglemasse: 2,5 kg

Fysisk alder: 49

Aktivitetsniveau: At dømme ud fra mit arbejde som postbud, mit liv ( med to 4 årige i huset) og min hobby som er en god løbetur på mellem 3 og 10 km, så må niveauet ligge lige over middel.

Hvorfor vil du gerne prøve Dukan kuren? 

Da jeg de sidste 4 år - efter vi har fået vores tvillinger - har været 3. og 4. prioritet i mit liv, synes jeg nu, at have overskud til at prioritere mig selv lidt højere.  Efter at have fået tillagt nogle dårlige vaner, valgte jeg i foråret at omlægge min kost og minimere mit indtag af sukker.  Samtidigt begyndte jeg at løbe 3-4 gange om ugen. Det er gået fint indtil september, hvor jeg dels har haft problemer med mit knæ og dels er dagene blevet kortere, så motivationen til at løbe en aftentur har været dalende. Derfor håber jeg, at Dukan kuren kan give mig et spark til at komme i gang igen med at smide de sidste kilo.

Hvad forventer du af Dukan kuren?

Jeg forventer at tabe 7-8 kg  - fedt forhåbentlig - uden, at jeg skal faste, være sulten eller veje alt min mad.  Jeg forventer, at den måde kuren er bygget op kan hjælpe mig til at nå mine mål og holde vægten, der hvor den skal være.

Tror du det bliver hårdt at være på Dukan kuren?

Det er altid hårdt at bryde de vaner man har tillagt sig. Det er meget begrænset hvad man må spise i Fase 1, så det tror jeg da bliver hårdt, men det er et kæmpe plus, at jeg må spise alt hvad jeg kan og ikke skal gå og være sulten. Det der bliver svært for mig, er at drikke de 2-3 liter vand om dagen som de anbefaler. Jeg mærker sjældent tørst og er bare ikke god til at drikke vand. Det er heller ikke altid muligt for mig at kunne komme på et toilet på min postrute, så jeg drikker ikke meget i løbet af en arbejdsdag.
 
Hvilke udfordringer tror du der kan være under forløbet:  Udfordringerne bliver at bryde de vaner som jeg har og at modstå de fristelser der kommer undervejs. Uanset om man er på LCHF, Dukan eller en hvilken som helst anden kur, så er man vel tilbøjelig til at fokusere på de ting man ikke må spise. Men jeg tror på, at jeg kan tilegne mig nye, gode vaner og så følge dem i stedet for. 

Læs alle Gittes blogindlæg her:

Gittes første vejning og hendes forventninger til Dukan Kuren

Gittes første ti dage på Dukan Kuren

Gittes anden uge på Dukan Kuren 

Gitte har ramt muren

Gitte mangler kun tre kilo

Gitte mangler kun 2 uger af slanketesten

Så er Gitte ved vejs ende i vores slanketest af Dukan Kuren

Vil du også tabe dig med Dukan Kuren? Så prøv vores store guide til Dukan Kuren: