Gå til hovedindhold

Guide til Dukan kuren

Alt hvad du skal vide om den verdensomspændende slankesucces Dukan kuren.

Vægttab med Dukan kuren

Dukan kuren har gået sin sejrsgang over hele Europa og USA. I Frankrig har flere end 10 millioner tilfredse brugere tabt sig med Dukan kuren, og i England er professor Pierre Dukans diæt den bedst sælgende i år.

Lige her får du en komplet guide til Dukan kuren, med relevante kostplaner og succeshistorier fra den populære slankekur.

Superslanke Kate Middleton sværger til Dukan kuren. Hun er én af årsagerne til, at slankekuren er en kæmpesucces i England.

Andre kendisser som Nicole Kidmann og Jennifer Lopez er omvandrende reklamesøjler for Dukan kuren, der garanterer et hurtigt vægttab – og samtidig giver dig opskriften på, hvordan du holder idealvægten resten af livet uden at lide afsavn.

Lyder Dukan kuren for god til at være sandt? Jamen det er den ikke.

Dukan kuren giver et hurtigt vægttab - der varer ved

Dukan kuren er for dig, der allerede har forsøgt utallige slankekure uden det forventede resultat. Måske har du tabt dig, blot for at konstatere, at alle kiloene – og sikkert flere til – er røget på igen i løbet af kort tid.

Dukan kuren lover dig et hurtigt vægttab, der holder resten af livet. Og hvis du blot følger nogle simple regler, kan du spise lige, hvad du vil seks af ugens syv dage. Uden nogensinde at tage på igen.

Dukan kuren er for dig, der søger hurtige resultater. For dig, der har brug for at spise dig mæt hver dag. For dig, der elsker kød – og for dig, der ikke gider at veje din mad eller tælle kalorier.
 

De fire faser i Dukan kuren

De fire faser i Dukan kuren er kort fortalt opdelt i Angrebsfasen, Vekselfasen, Konsolideringsfasen og Stabiliseringsfasen.

Dukan kurens fase 1: angrebsfasen

Der er ingen grænser for, hvor store mængder mad, du må spise, når du følger Dukan kuren. Du skal blot følge de regler, der gælder for de fire faser, så vil du opdage, hvor hurtigt og nemt, du når dit mål.

Er der da slet intet dårligt at sige om Dukan kuren? Jo, denne effektive slankekur duer ikke til vegetarer, for i første fase, som Pierre Dukan kalder ”angrebsfasen”, må du stort set kun spise kød, fisk og skaldyr.

Der kan forekomme forstoppelse og træthed i denne første fase af Dukan kuren. Men vi lover dig, at disse få bivirkninger hurtigt er overstået. Og når de første kilo begynder at rasle af ved hjælp af Dukan kuren, vil du helt sikkert synes, det er en lav pris at betale for dit nye, lette liv.

Madplan til fase 1 i Dukan kuren
 

Dukan kurens fase 2: vekselfasen

Under vekselfasen i Dukan kuren skal din kostplan i fem dage veksle mellem dage, hvor du stadig kun spiser rent protein (RP-kost) og dage, hvor du tilføjer massevis af skønne grøntsager til din kostplan (PG-kost). Hvis du ønsker et større vægttab end cirka 5 kilo, bliver du her i vekselfasen, til du har nået dit mål med Dukan kuren.

Madplan til fase 2 i Dukan kuren

Dukan kurens fase 3:

Madplanen er heldigvis nem at følge under fase 3 i Dukan kuren. Du må nu også spise frugt, brød, kartofler, pasta og så videre. Og to gange om ugen i anden halvdel af denne fase, må du svælge i et festmåltid, du helt selv sammensætter. Pierre Dukan foreslår, at du sammensætter en tre-retters menu og drikker et par gode glas vin til lækkerierne.

Kostplan til fase 3 i Dukan kuren
 

Dukan kurens fase 4:

Den sidste fase i Dukan kuren er egentlig ikke en fase, men din nye livsstil. Du kan nu – og resten af livet – tillade dig at spise præcis, hvad du har lyst til seks af ugens syv dage.

Der er kun fire regler, du skal overholde under fase 4 i Dukan kuren. Så lover Pierre Dukan dig til gengæld det, vi nok alle drømmer om: Et varigt vægttab uden sult og afsavn og et liv, hvor der er plads til alt det, du godt kan lide at spise.

Kostplan til fase 4 i Dukan kuren

Opskrifter til Dukan kuren

Det kan være svært at finde inspiration til fase 1 og fase 2 under Dukan kuren. Her på slankeklubben.dk kan du finde masser af lækre opskrifter, og under fase 3 og 4 kan du bruge de samme opskrifter, men du har også mulighed for at tilføje flere madvarer til din kostplan.

Opskrifter til Dukan kuren