Gå til hovedindhold

Guide til fase 1 i Dukan kuren (minus 3 kilo på 5 dage)

Alt hvad du behøver at vide om fase 1 (angrebsfasen) i Dukan kuren.

Sådan virker fase 1 på Dukan kuren

De første 5 dage i Dukan kuren overrumpler du simpelthen din uforberedte krop. Du sætter uden varsel ind og giver den fra nu af kun med proteiner, som den har meget sværere ved at fordøje end for eksempel fedt og kulhydrater. Den skal nemlig bruge flere kalorier på at forbrænde proteinerne. Desuden kan din krop slet ikke udnytte alle de kalorier, rent protein indeholder.

Få en liste over tilladte fødevarer i fase 1 under Dukan kuren

Få en komplet kostplan til 5 dage på fase 1 under Dukan kuren

Spørg de andre brugere til råds om fase 1 under Dukan kuren

Du kan sagtens spise dig mæt under fase 1 på Dukan kuren

Alligevel giver kød, fisk, skaldyr og fedtfattige mælkeprodukter en bedre mæthedsfornemmelse. Så din krop opdager slet ikke, at du har indledt angrebsfasen i krigen mod de overflødige kilo. Den reagerer med andre ord ikke med at skrige på mad hele tiden for at undgå at tabe sig. Og når du alligevel bliver sulten, snupper du bare en god, saftig bøf, et stykket grillet laks – eller hvad du nu har lyst til fra fødevarelisten.

Det er vigtigt, at du spiser dig mæt. Men lad være med at overspise. Hold dig til tre hovedmåltider og to-tre mellemmåltider om dagen. Drik masser af vand, gerne to-tre liter i døgnet, og spar på saltet. Spis halvanden spiskeskefuld havreklid hver dag, for eksempel i en madpandekage/wrap eller i en omelet.

Sådan reagerer kroppen under fase 1 på Dukan kuren

Du kan opleve lidt træthed de første dage, fordi din krop er blevet overrumplet og nu forbrænder kalorier uden at gøre modstand. Undgå derfor anstrengende fysisk aktivitet, men gå en tur på 20 minutter hver dag. På tredjedagen forsvinder denne træthed og erstattes som regel af en følelse af eufori og energi – ikke mindst på grund af de opmuntrende budskaber fra badevægten og dit hurtige vægttab.

Du kan desuden få dårlig ånde og mundtørhed. Drik gerne endnu mere vand, men tyg ikke sukkerfrit tyggegummi, da visse sødemidler kan trigge sultfornemmelsen. Først i fase 2 kan du ind imellem tillade dig at snuppe et stykke tyggegummi.

Se listen over tolererede fødvarer til fase 1 i Dukan kuren her

Der kan opstå lettere forstoppelse i denne fase af Dukan kuren, fordi proteiner ikke indeholder så mange fibre. Ved udtalte problemer kan du efter et
hovedmåltd tage en skefuld paraffinolie eller en spiseskefuld hvedeklid med lidt fedtfattig mælk.

TIP
Gør det til en vane at veje dig hver dag. Vægten er ikke længere en fjende, når du taber dig. Og ethvert hurtigt vægttab er den bedste motivation.