Gå til hovedindhold

Kålspaghetti med kødsauce

Dejligt mættende ret af hvidkål med kødsauce krydret med paprika og oregano. Retten er beregnet som aftensmad til Dukan Kurens fase 2, vekselfasen.

Aftensmad til Dukan Kurens fase 2, vekselfasen

PG = Protein / Grønt

2 personer

Ingredienser

Kødsauce
500 g hakket oksekød,
maks. 8 % fedt
Nogle dråber olie
1 finthakket løg
2 spsk. tomatkoncentrat
3 spsk. rødvin
1 dåse hakkede tomater
2 tsk. oregano
½ tsk. paprika
1 nip salt
½ tsk. peber

Kålspaghetti
1⁄4-1⁄3 hvidkål eller
½ spidskål
Urtebouillon uden salt

PRØV OGSÅ: Dukan Kurens middag a la Grækenland

Fremgangsmåde til kålspaghetti med kødsauce

Kødsauce: Smør bunden af en slip let-gryde med nogle dråber olie ved hjælp af et stykke køkkenrulle og varm gryden op til middelvarme. Steg løget heri under omrøring i 3-4 min. Øg varmen og lad kødet brune med. Findel evt. kødet med en gaffel. Tilsæt tomatkoncentrat og lad det stege med i ½ min. Hæld vin på og lad den koge væk. Tilsæt hakkede tomater og krydderier. Bring det hele i kog og lad det småkoge i 20 min.

Spaghetti: Skær kålen i lange, tynde strimler og kog den mør i bouillon, men ikke mere, end at den stadig har bid. Lad den dryppe af.

TIP I retten indgår to tolererede ingredienser: tomatkoncentrat og rødvin. Tolererede fødevarer må du højst få to af pr. dag i vekselfasen. Den tolererede mængde for tomatkoncentrat er ½ spsk. pr. person pr. dag. For rødvin er den 3 spsk.

SE OGSÅ: Slankeklubben.dk tester maskiner til grøntsagsspaghetti

Med Spirelli Spaghetti Slicer i hånden kan du på ingen tid forvandle bl.a. gulerødder og squash til spaghettistrimler.

Vejl. pris: 249,95 kr.

Set til 229 kr. HER >>

Artiklen indeholder affiliatelinks.

 

Læs mere om