Kalve-roastbeef med tunsauce
Opskrift på aftensmad til Dukan Kurens fase 1, angrebsfasen
Opskriften er ren protein og er til 2-4 personer.
Ingredienser - Roastbeef med tunsauce
Roastbeef
Ca. 800 g kalve-roastbeef
Nogle dråber olivenolie
1 nip salt
Peber
Tunsauce
1 dåse tun i vand, afdryppet
2½ spsk. skyr
½ tsk. dijonsennep
1 spsk. kapers + lidt til pynt
En lille håndfuld bredbladet persille
PRØV OGSÅ: Dukan Kurens roastbeef med basilikumcreme
Fremgangsmåde - Roastbeef med tunsauce
Roastbeef: Opvarm ovnen til 150°.
Dup roastbeefen tør. Fordel nogle dråber olie på en slip let-pande ved hjælp af et stykke køkkenrulle. Varm panden op, til den er godt varm. Brun roastbeefen på alle sider og krydr med salt og peber.
Læg roastbeefen i et lille ovnfast fad. Hæld lidt vand i bunden af fadet og sæt roastbeefen midt i den varme ovn i ca. 40 min., eller til kødet når en centrumtemperatur på 55°. Tag roastbeefen ud af ovnen og lad den hvile i 10-15 min., inden den skæres i tynde skiver. Du kan også vælge at lade kødet blive helt koldt i køleskabet, inden det skæres i skiver.
Tunsauce: Kør tun, skyr, sennep og kapers i en foodprocessor. Fordel tunsaucen oven på roastbeefen. Pynt med lidt hele kapers og bredbladet persille.