Kebab med myntecreme
Aftensmad til Dukan Kurens fase 1, angrebsfasen
RP = Rent protein
2 personer
Ingredienser
Kebab
500 g hakket oksekød med
3-6 % fedt
2 spsk. hakket koriander
2 spsk. hakket persille
2 finthakkede fed hvidløg
2 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. stødt koriander
½ tsk. cayennepeber
1 nip salt
1 æg
Myntecreme
2 dl skyr
1⁄4 tsk. spidskommen
1 håndfuld mynte
PRØV OGSÅ: Dukan Kurens "spaghetti" med kødsauce
Fremgangsmåde
Kebab: Kom kødet i en skål. Tilsæt krydderurter og hvidløg samt alle de tørrede krydderier, salt og æg. Ælt det hele sammen til en ensartet fars og lad den hvile i ½-1 time i køleskabet, så smagen sætter sig.
Form farsen til 8-10 aflange kødboller, som trækkes på spid. Steg dem på en meget varm grill eller grillpande i ca. 2 min. på alle fire sider, dvs. 8 min. i alt.
Myntecreme: Rør skyren med spidskommen og finthakket mynte.