Gå til hovedindhold

Kebab med myntecreme

Kebab af hakket oksekød krydret med koriander, persille, hvidløg og spidskommen. Hertil en lækker skyrcreme med spidskommen og mynte. Aftensmad til Dukan Kurens fase 1, angrebsfasen.

Aftensmad til Dukan Kurens fase 1, angrebsfasen

RP = Rent protein

2 personer

 

Ingredienser

Kebab
500 g hakket oksekød med
3-6 % fedt
2 spsk. hakket koriander
2 spsk. hakket persille
2 finthakkede fed hvidløg
2 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. stødt koriander
½ tsk. cayennepeber
1 nip salt
1 æg

Myntecreme
2 dl skyr
1⁄4 tsk. spidskommen
1 håndfuld mynte

 

PRØV OGSÅ: Dukan Kurens "spaghetti" med kødsauce

 

Fremgangsmåde

Kebab: Kom kødet i en skål. Tilsæt krydderurter og hvidløg samt alle de tørrede krydderier, salt og æg. Ælt det hele sammen til en ensartet fars og lad den hvile i ½-1 time i køleskabet, så smagen sætter sig.
Form farsen til 8-10 aflange kødboller, som trækkes på spid. Steg dem på en meget varm grill eller grillpande i ca. 2 min. på alle fire sider, dvs. 8 min. i alt.

Myntecreme: Rør skyren med spidskommen og finthakket mynte.

Læs mere om