Gå til hovedindhold

Kylling i karrysauce

Fint og magert kyllingekød serveret i en karrysauce, der er smagt til med citronsaft og persille. Retten er beregnet som aftensmad til Dukan Kurens fase 2, vekselfasen.

Aftensmad til Dukan Kurens fase 2, vekselfasen

RP = Rent protein

1 person

Ingredienser

2 afpudsede kyllingefileter
1 laurbærblad
2 fed hvidløg
5 peberkorn

Karrysauce
½ spsk. mild karry
10 g maizenamel
3½ dl skummet- eller minimælk Citronsaft
1 nip salt
Peber
2 spsk. hakket bredbladet persille

 

PRØV OGSÅ: Dukan Kurens salat-sandwich med kylling og sprød parmaskinke

 

Fremgangsmåde

Kylling: Læg kødet i kogende vand tilsat laurbærblad, hele hvidløgsfed og peberkorn. Lad det småkoge under låg i ca. 15 min., eller til det netop er mørt. Tag gryden af varmen. Lad kødet trække i vandet, mens saucen tilberedes.

Karrysauce: Opvarm en slip let-gryde til middelstærk varme. Rist karryen heri. Tag gryden af varmen. Rør maizenamel og mælk sammen og hæld det i gryden. Sæt den over varmen igen og varm indholdet op under omrøring. Lad det småkoge i et par minutter under omrøring. Smag til med citronsaft, salt og peber. Hæld saucen i en dyb tallerken. Tilsæt kyllingekødet plukket i mindre stykker. Strø persille over.

 

TIP Maizenamel tilhører de tolererede fødevarer, som du højst må få to af om dagen i fase 2. Den tilladte mængde maizenamel pr. person pr. dag er 20 gram.

Læs mere om