Gå til hovedindhold

Kylling i sursød sauce - Dukan (fase 2)

Denne asiatisk inspirerede kyllingeret til Dukan kuren er krydret med bl.a. ingefær og citronskal.

Denne asiatisk inspirerede kyllingeret til Dukan kuren er krydret med bl.a. ingefær og citronskal.

Opskrift til fase 2 = vekselfasen i Dukan kuren
PG = Protein/Grønt

Kylling i sursød sauce til 2-3 personer

Ingredienser - kylling i sursød sauce

  • 3⁄4 dl vineddike
  • 3⁄4 dl stevia
  • (Hermesetas Drys-Let)
  • 2 spsk. tomatkoncentrat
  • 2 spsk. saltreduceret
  • sojasauce
  • ¾ dl grønsagsbouillon
  • uden salt (Herbamare)
  • 500 g kyllingefilet i strimler
  • 1 porre i tynde ringe
  • 2 gulerødder i tynde stave
  • 2 finthakkede fed hvidløg
  • 3 cm skrællet, finthakket
  • frisk ingefær
  • En bane citronskal, økologisk,
  • 2 cm bred og skåret i fine strimler
  • Peber
  • En lille håndfuld hakket
  • bredbladet persille

 

Fremgangsmåde - kylling i sursød sauce

Rør eddike, stevia, tomatkoncentrat, sojasauce og bouillon sammen i en gryde og varm det op. Tilsæt kød, grønsager, hvidløg, ingefær og citronskal og lad det småkoge under låg i 5 min., eller til kødet netop er mørt. Smag retten til med peber og servér den med et drys persille.
 
TIP Retten indeholder sojasauce, som hører til de tolererede fødevarer. Dem må du højst få to af om dagen.

Læs mere om