Laks med citron og fennikel
De lækre laksespyd er krydret med citron og fennikel, og de serveres med en frisk dildsauce. Retten er beregnet til Dukan Kurens fase 1, angrebsfasen.
RP = Rent protein
Laks til 2 personer (4-6 spyd)
Ingredienser til laks med citron og fennikel
400 g laks 4-6 spyd
Saften af 1 citron
1 tsk. fennikelfrø
Dildsauce
1 potte dild
1 dl yoghurt naturel 0,5 %
Fremgangsmåde - Laks med citron og fennikel
Opvarm ovnen til 180° og skær laksen i grove tern på ca. 21⁄2 x 21⁄2 cm. Træk lakseternene på spyd og læg dem på en plade med bagepapir. Dryp citronsaften over og sørg for, at den kommer på alle sider af laksekødet. Krydr med fennikel på alle sider.
Sæt pladen midt i den varme ovn i ca. 8 min.
Pluk dildkvistene af potten. Skyl dem og dup dem tørre. Kør dild og yoghurt sammen i en foodprocessor et kort øjeblik.
Servér laksespyddene med dildsaucen til.