Gå til hovedindhold

Laks med citron og fennikel

De lækre laksespyd er krydret med citron og fennikel, og de serveres med en frisk dildsauce. Retten er beregnet til Dukan Kurens fase 1, angrebsfasen.

De lækre laksespyd er krydret med citron og fennikel, og de serveres med en frisk dildsauce. Retten er beregnet til Dukan Kurens fase 1, angrebsfasen.

RP = Rent protein


Laks til 2 personer (4-6 spyd)

 

Ingredienser til laks med citron og fennikel

400 g laks
4-6 spyd


Saften af 1 citron

1 tsk. fennikelfrø

 

Dildsauce

1 potte dild


1 dl yoghurt naturel 0,5 %

 

Fremgangsmåde - Laks med citron og fennikel

Opvarm ovnen til 180° og skær laksen i grove tern på ca. 21⁄2 x 21⁄2 cm. Træk lakseternene på spyd og læg dem på en plade med bagepapir. Dryp citronsaften over og sørg for, at den kommer på alle sider af laksekødet. Krydr med fennikel på alle sider.

Sæt pladen midt i den varme ovn i ca. 8 min.


Pluk dildkvistene af potten. Skyl dem og dup dem tørre. Kør dild og yoghurt sammen i en foodprocessor et kort øjeblik.

Servér laksespyddene med dildsaucen til.

Læs mere om