Gå til hovedindhold

Lones dukan-kyllingeboller i savoykål

Lækker Dukan-opskrift til fase 2 fra Lone Larsen.

Lækker Dukan-opskrift, indsendt af Lone Larsen. Lone har ladet sig inspirere af en Price og Blomsterberg-opskrift, men har udviklet retten så den passer til Dukan-kuren.

Opskrift på kyllingeboller i savoykål til Dukan-kuren

Til 4 pers.

ingredienser

  • 4 store kyllingebryster
  • 1 savoykål
  • Friske krydderurter (purløg, kørvel, persille, estragon)
  • Ca 2 tsk. olivenolie
  • 3 gulerødder
  • ½ knoldselleri
  • 2 porrer
  • 4 skiver kalkunbacon
  • ½ hønsebouillon, terning
  • ½ l vand
  • Salt og peber
  • Kulør

fremgangsmåde

Skær bryststykkerne i strimler og hak det med en kniv til en grov fars.

Rør farsen med 1 tsk.olivenolie, salt og peber samt masser af friskhakkede krydderurter.
Sæt farsen på køl.

Pil hele blade af savoykålen og blancher dem i nogle minutter til de er bløde og medgørlige. Befri dem for den groveste del af stænglerne. Der skal være fire pæne blade og lidt til at "lappe" med. Læg hvert blad på et stykke køkkenfilm og placer en stor skefuld fars på hvert blad. Pak bladet om farsen og hold det hele sammen med køkkenfilmen, som strammes op. Pak yderligere bollerne ind i et stykke film.

Gulerødder, selleri og porre skæres i en fin brunoise (fine ,fine ,små tern) og sauteres roligt i lidt olivenolie. Krydres med salt og peber.

Kalkun bacon steges i ovnen ved 200 grader i ca. 10-12 minutter.

Hønsesaucen:
½ l vand koges med bouillon tern, jævnes med lidt maizena stivelse, tilsæt lidt kulør, smag til med salt og peber.

Kyllingebollerne koges roligt i en gryde med vand i ca. 20 min. og befries derpå for filmen. Anret en kyllingebolle pr. pers. på en bund af sauterede rodfrugter og hæld hønseskysovsen udenom.

Skær et lille snit i bollerne og sæt en sprød kalkun-chips i hver. Pynt evt. af med fin julienne af gulerod blandet med lidt hakket persille og vendt med citronsaft og salt og peber.

Tip:
Man kan også lave en fars af hakket kylling kød og bruge i stedet for hele bryster.

Læs mere om