Gå til hovedindhold

Lones græske frikadeller med grov tzatziki og broccolisalat til Dukan-kuren

Opskriften er indsendt af Ude og Hjemmes læser Lone Larsen.
En lækker middag til fase 2 i Dukan-kuren. Opskriften er indsendt af Ude og Hjemmes læser Lone Larsen.
 
Opskrift til Dukan-kuren: ingredienser til græske frikadeller
 
Ca. 4 pers.
  • 750 g svine- og kalvefars 3-7 % 
  • 2 æg 
  • 1 dl minimælk 
  • 1 spsk. Maizena stivelse 
  • 1 løg 
  • Salt/peber (efter smag) 
  • 1 håndfuld finthakket persille 
  • 2 fed hvidløg (efter smag) 
  • Lidt oregano 
  • 120 g fetaost 5 % 
Opskrift til Dukan-kuren: Fremgangsmåde
 
Formes til frikadeller og ligges på bagepapir steges i ovnen (de kan også brunes af på en pande med en smule olie,og steges færdig i ovnen) ved 160 grader i ca. ½ time.
 
Der er brugt ost fra tilladt- og tolereret-listen, som skal tælles for en per. pers.
 
Opskrift til Dukan-kuren: ingredienser til tzatziki
 
4 pers. 
  • 400 g agurk
Dressing:
  • 200 g drænet fromage frais 
  • 2 fed hvidløg (efter smag) 
  • Salt/peber 
  • Evt. lidt sød 
  • Røres til dressing 
 
Opskrift til Dukan-kuren: fremgangsmåde
 
Agurken flækkes og kerner fjernes. Agurken skæres i tynde skiver, blandes med dressingen.
 
Ingredienser til broccolisalat
 
4 pers. 
  • 400 g broccoli 
  • 4 skiver parmaskinke
 
Dressing:
  • 400 g drænet fromage frais 
  • 1 fed hvidløg (efter smag) 
  • Lidt eddike 
  • Lidt sød (kan undlades)
 
Fremgangsmåde
 
Bland ingredienserne til dressingen sammen. Broccoli koges i ca. 1-2 minutter og afkøles og blandes herefter med dressingen.
 
Parmaskinken steges i ovnen i ca. 10 min. ved 180 grader. Skinken brækkes i små stykker og kommes over broccolisalaten lige før servering.

Læs mere om