Gå til hovedindhold

Lynstegt svinemørbrad og blomkålsris

Wokstegt svinemørbrad marineret i asiatisk inspireret marinade og serveret med finthakket blomkålsris. Aftensmad beregnet til Dukan Kurens fase 2, vekselfasen.

Opskrift på lynstegt svinemørbrad med blomkålsris

Aftensmad til Dukan Kurens fase 2, vekselfasen bestående af protein og grønt

Opskriften er beregnet til ca. 2-3 personer

Prøv også: Svinemørbrad med rosenkål og fennikel

Ingredienser - Svinemørbrad med blomkålsris

1 afpudset svinemørbrad
1 stort løg
1 bdt. forårsløg
2 tsk. olivenolie

Marinade
25 g frisk ingefær
4 fed hvidløg
1 rød chili
4 spsk. teriyakisauce
2 spsk. sojasauce
Blomkålsris
1 blomkål

Prøv også: Dukan Kurens roastbeef med basilikumcreme

Fremgangsmåde - Svinemørbrad med blomkålsris

Skær kødet i papirtynde skiver. Hak ingefær, hvidløg og chili (med eller uden kerner) og rør det hele sammen med teriyaki- og sojasauce. Læg kødet i marinaden og lad det trække i mindst en halv time i køleskabet.
Pil løget og skær det i tynde strimler. Rens forårsløgene og snit dem fint. Hold den grønne og hvide del adskilt.
Opvarm en wok, til den er rygende varm. Tilsæt olien og steg løgene, den hvide del af forårsløgene og kødet heri under konstant omrøring, til kødet netop er gennemstegt. Spæd evt. med lidt vand undervejs, så retten ikke brænder på. Tag wokken af varmen og strø resten af forårsløgene over.
Blomkålsris Del blomkålen i grove buketter. Kør blomkålsbuketterne i foodprocessoren, til de er grofthakkede, eller riv dem på et rivejern. Kom den revne blomkål i et dørslag.
Hæld kogende vand over blomkålen og lad den dryppe af et kort øjeblik.