Gå til hovedindhold

Madplan til Dukan kuren - fase 4

Her er de tilladte madvarer og et forslag til en madplan under stabiliseringsfasen - fase 4 i Dukan kuren

Dukan kuren fase 4

I Dukan kuren er din madplan delt ind i 4 faser: Angrebsfasen, Vekselfasen, Sikringsfasen og Stabiliseringsfasen. Her en en fødevareliste med alle de tilladte madvarer, og forslag til en madplan under stabiliseringsfasen i Dukan kuren.

Den sidste fase i Dukan kuren er egentlig ikke en fase, men din nye livsstil. Du kan nu – og resten af livet – tillade dig at spise præcis, hvad du har lyst til seks af ugens syv dage.

Der er kun fire regler, du skal overholde under fase 4 i Dukan kuren. Så lover Pierre Dukan dig til gengæld det, vi nok alle drømmer om: Et varigt vægttab uden sult og afsavn og et liv, hvor der er plads til alt det, du godt kan lide at spise.

Kom i gang med din madplan i dag!

4 enkle regler til fase 4/Stabiliseringsfasen

Regel nummer 1:
Spis i hovedtræk, som du har vænnet dig til under konsolideringsfasen i Dukan kuren. Altså så meget du har lyst til fra fase 1 og 2 samt et stykke frugt, to skiver fuldkornsrugbrød og et par skiver ost hver dag. To portioner stivelse, altså kartofler, pasta, ris, bønner, samt de to festmåltider hver uge.

Der er selvfølgelig plads til variation og lidt løsere tøjler i denne fase af Dukan kuren. Men du skal vende tilbage til denne madplan, hvis din vægt mod forventning på et tidspunkt igen begynder at stige.

CHOKOLADE, slik, is, kager, kiks, sodavand og saftevand må du gerne nyde. Men lad som med alt andet være med at overdrive. Undgå så vidt muligt alle former for chips. Kan du slet ikke undvære de sprøde snacks, så begræns dit indtag til et minimum. Brug i øvrigt din sunde fornuft.

ALKOHOL kan du med god samvittighed nyde. Drik dog aldrig mere end Sundhedsstyrelsens laveste anbefaling, der er syv genstande om ugen for kvinder og 14 for mænd.

Regel nummer 2:
En dag om ugen vender du tilbage og spiser kun RP-kost som under angrebsfasen i Dukan kuren. Vi slår det lige fast med syvtommer-søm: Resten af dit liv må du en enkelt dag om ugen kun spise fødevarerne fra fase 1 i Dukan kuren - angrebsfasen:

Dette er i virkeligheden hemmeligheden bag den store succes Dukan kuren har og hovedårsagen til, at du resten af tiden kan leve og spise, som du vil. Din proteindag skal helst skal være den samme hver uge, for eksempel torsdag.

Regel nummer 3:
Følg stadig princippet fra Dukan kuren: Lev som om elevatoren ikke var opfundet. Det kan lyde som en underlig og lidt ligegyldig regel. Men du skal inde i dit hoved indgå en kontrakt med dig selv om, at i din verden eksisterer elevatorer ikke længere.

En gåtur på 20 minutter er desuden et absolut minimum. Dyrk i øvrigt al den sport, du har lyst til.

Regel nummer 4:
Tre skefulde havreklid hver dag resten af dit liv. Spis den, som du er blevet vant til, eventuelt i en eller to madpandekager fra Dukan kuren.