Gå til hovedindhold

Madplan til Dukan kurens fase 1 - angrebsfasen

Angrebsfasen er startskuddet til et effektivt og hurtigt vægttab. Her får du en god madplan til Dukan Kurens Fase 1.

Madplan til Dukan Kurens fase 1

I Dukan kuren er din madplan delt ind i 4 faser: Angrebsfasen, Vekselfasen, Sikringsfasen og Stabiliseringsfasen. Her en fødevareliste med alle de tilladte madvarer, og forslag til en madplan under angrebsfasen.

Når du spiser efter Dukan kuren, er det først og fremmest vigtigt, at din madplan indeholder masser af proteiner - især i angrebsfasen. I bunden af artiklen finder du en madplan til en uge på fase 1 (angrebsfasen), samt gode råd når du befinder dig her i din slankekur.

Få en liste over tilladte fødevarer i fase 1 under Dukan kuren

Få hele guiden til fase 1 under Dukan kuren

Sådan virker fase 1

I fase 1 af Dukan kuren kickstarter du dit vægttab med op til fem dage, hvor du stort set kun må spise kød, fjerkræ, fisk, skaldyr og fedtfattige mejeriprodukter. Du må spise lige så meget og lige så ofte, du har lyst. Dette er i Dukan kuren kendt som RP-kost (Ren protein-kost).

I fase 1 sætter du ind uden varsel og fodrer kun kroppen med proteiner, som den har meget sværere ved at fordøje end for eksempel fedt og kulhydrater.

Få den komplette forklaring og guide til fase 1 i Dukan kuren her

Vigtigt at vide til madplanen i fase 1

De første par dage under fase 1 i Dukan kuren kan du opleve lidt træthed, fordi din krop er blevet overrumplet og nu forbrænder kalorier uden at gøre modstand. Men disse aftager normalt på tredjedagen.

Du kan desuden få dårlig ånde og mundtørhed. Drik gerne endnu mere vand, men tyg ikke sukkerfrit tyggegummi, da visse sødemidler kan trigge sultfornemmelsen. Først i fase 2 af Dukan kuren kan du ind imellem tillade dig at snuppe et stykke tyggegummi, som er blandt de tolererede fødevarer.

Se listen over tolererede fødevarer til din madplan under Dukan kurens fase 2 her

Der kan opstå lettere forstoppelse, fordi proteiner ikke indeholder så mange fibre. Ved udtalte problemer kan du efter et hovedmåltd tage en skefuld paraffinolie eller en spiseskefuld hvedeklid med lidt fedtfattig mælk.

Madvarerne under fase 1 giver en god mæthedsfornemmelse, og hvis du alligevel bliver sulten, snupper du bare en god, saftig bøf, et stykket grillet laks – eller hvad du nu har lyst til fra fødevarelisten.

Få fødevarelisten til fase 1 i Dukan kuren her - så har du styr på alt hvad du må spise under angrebsfasen

Nedenfor er forslag til en madplan til den 1 fase, hvis du har valgt at indlede (eller fortsætte) Dukan kuren med 5 dage i Angrebsfasen. Du kan også vælge at starte med færre dage i angrebsfasen, alt efter hvor mange kilo du vil tabe eller hvor hård du synes kuren er at følge.

Er du i tvivl om noget? Prøv at spørge de andre brugere i forummet for fase 1 i Dukan kuren her