Gå til hovedindhold

Meatza med frisk topping

Meatza er en pizza på kødbund. Her er bunden hakket oksekød krydret med spidskommen. Fyldet udgøres af tomatsauce med champignoner, cherrytomater og rucola på toppen. Perfekt aftensmåltid til Dukan Kurens fase 2, vekselfasen.

(Meatza er en pizza på kødbund)

Aftensmad til Dukan Kurens fase 2, vekselfasen

PG = Protein / Grønt

4 personer

Ingredienser

Kødbunde
800 g hakket oksekød
3-7 %
2 æggeblommer
1 nip salt
1 tsk. stødt spidskommen
½ tsk. peber

Tomatsauce
1 dåse hakkede tomater
2 spsk. tomatkoncentrat
2 spsk. oregano
1 nip salt
Peber

Fyld
125 g cherrytomater
125 g champignoner
120 g skyrtern 5 %
1 stor håndfuld rucola

 

PRØV OGSÅ: Dukan Kurens Middag a la Grækenland

 

Fremgangsmåde

Kødbunde: Bland det hakkede kød med ægge-
blommer, salt, spidskommen og peber til en fast fars. Del kødet i fire lige store portioner og form det på et stykke bagepapir til fire bunde på ca. ½ cm’s tykkelse. Steg kødbundene midt i en 200° varm ovn i 8-10 min.

Tomatsauce: Hæld tomaterne i en si. Lad dem dryppe af i 5 min. Kom dem derefter i et blenderglas sammen med tomatkoncentratet og blend, til du har en glat masse. Tilsæt oregano og salt og smag til med peber. Fordel tomatsaucen på de stegte kødbunde.

Fyld: Skær tomaterne i halve og champignonerne i tynde skiver. Fordel tomater, champignoner, smuldrede skyrtern og rucola oven på kødbundene og tomatsaucen.