Meatza med frisk topping
(Meatza er en pizza på kødbund)
Aftensmad til Dukan Kurens fase 2, vekselfasen
PG = Protein / Grønt
4 personer
Ingredienser
Kødbunde
800 g hakket oksekød
3-7 %
2 æggeblommer
1 nip salt
1 tsk. stødt spidskommen
½ tsk. peber
Tomatsauce
1 dåse hakkede tomater
2 spsk. tomatkoncentrat
2 spsk. oregano
1 nip salt
Peber
Fyld
125 g cherrytomater
125 g champignoner
120 g skyrtern 5 %
1 stor håndfuld rucola
PRØV OGSÅ: Dukan Kurens Middag a la Grækenland
Fremgangsmåde
Kødbunde: Bland det hakkede kød med ægge-
blommer, salt, spidskommen og peber til en fast fars. Del kødet i fire lige store portioner og form det på et stykke bagepapir til fire bunde på ca. ½ cm’s tykkelse. Steg kødbundene midt i en 200° varm ovn i 8-10 min.
Tomatsauce: Hæld tomaterne i en si. Lad dem dryppe af i 5 min. Kom dem derefter i et blenderglas sammen med tomatkoncentratet og blend, til du har en glat masse. Tilsæt oregano og salt og smag til med peber. Fordel tomatsaucen på de stegte kødbunde.
Fyld: Skær tomaterne i halve og champignonerne i tynde skiver. Fordel tomater, champignoner, smuldrede skyrtern og rucola oven på kødbundene og tomatsaucen.