Gå til hovedindhold

Mørbradgryde i karry-løgsovs

Opskrift på mørbradgryde til fase 1 i Dukan Kuren.

Opskrift på mørbradgryde i karry-løgsovs

Opskrift på mørbradgryde til fase 1 i Dukan Kuren. Opskriften er med ren protein, og der er nok til 2 personer.

LÆS OGSÅ: Ellen tabte 32 kilo med Dukan Kuren

Du får hele opskriften under videoen.

 

Ingredienser - mørbradgryde i karry-løgsovs

1 svinemørbrad
Nogle dråber olie
2 store løg
1 spsk. karry
2 fed finhakket hvidløg
4 cm skrællet, finhakket ingefær
3 dl grøntsagsbouillon (fx Herbamare urtebouillon uden salt)
1 tsk
1 nip salt
Peber
1 håndfuld kørvel

Fremgangsmåde - mørbradgryde i karry-løgsovs

Mørbrad: Afpuds mørbrad for fedt og sener. Skær mørbrad ud i 3 cm tykke bøffer. Giv dem et let tryk og pensl med lidt olie. Varm en grillpande op til rygende varm. Steg bøfferne ca. 1 minut på hver side på grillpanden. Krydr med peber.

Karry-løgsovs: Pil løgene og hak dem fint. Fordel nogle dråber olie i bunden af en slip-let gryde med et stykke køkkenrulle. Sauter løgene heri til bløde. Spæd evt. med lidt vand så de ikke steger tør. Øg varmen. Steg karry med i ca. 20 sekunder under omrøring. Tilsæt hvidløg og ingefær. Hæld bouillonen på og bring i kog.

Læg bøfferne i gryden. Lad retten simre under låg til kødet er mørt, 8-10 minutter. Vend bøfferne efter ca. 4 minutter. Tag bøfferne op og hold dem varme. Kog væden ind til halvmængde. Smag til med salt og peber.

Server toppet med kørvel.
 

Flere opskrifter til fase 1 i Dukan Kuren:
Amerikanske pandekager
Rejespyd med hvidløgsdressing
Kalve-roastbeef med tun-sauce (vitello tonnato)
Laksespyd med citron og fennikel