Gå til hovedindhold

Oksemørbrad med råstegte rodfrugter

Oksemørbrad omviklet med parmaskinke og krydret med salvie. Hertil råstegte persillerødder og selleri, stegte svampe og kold ravigottesauce med kapers og persille. Et festmåltid beregnet til Dukan Kurens fase 4, stabiliseringsfasen.

Opskrift på oksemørbrad med råstegte rodfrugter

Oksemørbrad omviklet med parmaskinke og krydret med salvie. Hertil råstegte persillerødder og selleri, stegte svampe og kold ravigottesauce med kapers og persille. Et festmåltid beregnet til Dukan Kurens fase 4, stabiliseringsfasen. 

Opskriften er til 4 personer.

Ingredienser - Oksemørbrad med råstegte rodfrugter

Ca. 900 g oksemørbrad
3-4 spsk. finthakket
salvie
Salt og peber
8 skiver parmaskinke
1 spsk. olivenolie

Råstegte rodfrugter
1 rodselleri
½ kg persillerødder
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
1 håndfuld bredbladet persille
2 hakkede fed hvidløg
2 tsk. finthakket
citronskal (økologisk)

Svampe
300 g kantareller
1 spsk. olivenolie

Kold sauce til kødet
Ravigottesauce rørt med
2 spsk. hakkede kapers
og 2 spsk. hakket
bredbladet persille.

PRØV OGSÅ: Dukan Kurens Mørbradgryde i karry-løgsauce

Fremgangsmåde - Oksemørbrad med råstegte rodfrugter

Oksemørbrad: Afpuds mørbraden. Krydr med salvie, salt og peber. Vikl parmaskinke omkring og hold den fast med bomuldssnor. Hæld olien på en godt varm pande og brun kødet på alle sider. Læg det i en bradepande og sæt denne midt i en kold ovn. Hæld lidt vand i bunden. Sæt ovnen på 150° og steg kødet i ca. 30 min., eller til det når en centrumtemperatur på 52°. Tag det ud af ovnen, pak det ind i alufolie og lad det hvile i ca. 20 min.

Råstegte rodfrugter: Skræl rodfrugterne og skær dem i stave. Steg dem møre i olien over middelvarme – de skal stadig have bid. Krydr med salt og peber. Hak persillen fint og bland den med hvidløg og citronskal. Strø blandingen over rodfrugterne lige inden servering.

Svampe: Rens svampene med en børste. Varm en slip let-pande op. Tilsæt olien og rist svampene heri i et par minutter ved god varme.