Gå til hovedindhold

Rejespyd med hvidløgsdressing

Store tigerrejer dryppet med limesaft og krydret med chili. Hertil en lækker skyrcreme med hvidløg og koriander. Et spændende aftensmåltid beregnet til Dukan Kurens fase 1, angrebsfasen.

Aftensmad til Dukan Kurens fase 1, angrebsfasen 

RP = Rent protein

1 person

Ingredienser

Dressing
2 dl skyr
1 knust fed hvidløg
3 spsk. finthakket koriander
Evt. lidt skummetmælk

Rejespyd
300 g rå tigerrejer (optøede, hvis du bruger frosne rejer)
Saften af 1 lime
¼-½ tsk. tørrede chiliflager

Tilbehør
½ spsk. revet, finthakket limeskal (økologisk)
Evt. limebåde

 

PRØV OGSÅ: Dukan Kurens salat med surimi og rejer

 

Fremgangsmåde

Opvarm ovnen til 200°.

Dressing: Rør skyr, hvidløg og koriander sammen. Spæd evt. med lidt mælk, hvis du synes, dressingen er for tyk. Sæt den til side, mens rejespyddene tilberedes.

Rejespyd: Pil rejerne, men lad halespidsen sidde på. Fjern den sorte tarmstreng ved at lave et lille snit med en spids kniv. Træk rejerne på spyd. Dryp limesaft over og krydr med chiliflager. Læg rejespyddene på en plade med bagepapir og sæt pladen på næstøverste rille i den varme ovn i ca. 5 min. Vend spyddene efter 4 min. Strø revet limeskal over rejerne og servér dem med dressing og evt. limebåde til.

TIP Retten egner sig fint som forret. Bruger du den således, rækker opskriften til to personer.

Læs mere om