Gå til hovedindhold

Små kager med chokolade og vaniljecreme

Skønne kager til Dukan Kurens fase 2.

Disse skønne små kager med chokolade og vaniljecreme til fase 2 i Dukan Kuren smager dejligt. Disse kager er gode både til hverdag og til fest.

Ca. 6 stk. kager af chokolade

Ingredienser - kager med chokolade og vaniljecreme
 

Dej
6 spsk. fromage frais
4 spsk. skummetmælk
1½ spsk. flydende sødemiddel, f.eks. Isis
8 spsk. havreklid
4 spsk. hvedeklid
1 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt kanel
2½ spsk. usødet kakao

Creme
6 spsk. kvark 1 %
½ tsk. vaniljekorn eller 6 omgange vanilje fra kværn (Tørsleff)
2-3 dråber flydende sødemiddel, f.eks. Isis.

PRØV OGSÅ: Fedtfattige kager - æbleklatter

Fremgangsmåde - Kager af chokolade med vaniljecreme

Opvarm ovnen til 200º.

Dej til kager
Rør alle ingredienserne grundigt sammen i en skål. Del dejen i 12 lige store klumper. Tryk dem ud til runde kager, lidt større end femkroner og cirka 3 millimeter tykke. De 12 kager bages midt i den varme ovn i 10 minutter. Læg efterfølgende de færdige kager med bunden opad på en rist. Lad dem blive kolde.

Creme
Kom kvark i et kaffefilter eller lignende og dræn det i 1 time. Røres derefter med vanilje og sødemiddel. Fordel cremen oven på halvdelen af de kolde kager og luk derefter med den anden halvdel.

Vigtigt at vide: I denne ret indgår der én tolereret fødevare, dem må du højst få to af om dagen i fase 2. Du må højst spise 1½ af disse kager om dagen.

Tip
Disse kager kan holde sig tre-fire dage i en lufttæt beholder i køleskabet.

Lav også "amerikanske" pandekager med hytteost

 

Artiklen indeholder affiliate-links.