Gå til hovedindhold

Spicy kødsauce med smilende æg

Kødsauce krydret med chiliflager og toppet med halve, kogte æg og et drys koriander eller persille. Et lækkert måltid beregnet som aftensmad til Dukan Kurens fase 1, angrebsfasen.

Kødsauce krydret med chiliflager og toppet med halve, kogte æg og et drys koriander eller persille. Et lækkert måltid beregnet som aftensmad til Dukan Kurens fase 1, angrebsfasen.

Kødsauce til 2 personer, en ret med rent protein.

Ingredienser - Kødsauce

1 lille løg
Nogle dråber olie
450 g hakket oksekød 3-7 %
2 tsk. tomatkoncentrat
1 tsk. tørrede chiliflager
2 dl vand
1 nip salt

Til toppen
3 æg
Koriander eller
bredbladet persille

PRØV OGSÅ: Dukan Kurens kålspaghetti med kødsauce 

Fremgangsmåde - Kødsauce

Pil løget og hak det. Opvarm en slip let-gryde over middelstærk varme. Fordel nogle dråber olie i bunden af gryden ved hjælp af et stykke køkkenrulle. Steg løget, til det bliver klart, og tilsæt eventuelt nogle dråber vand undervejs, så det ikke brænder på. Øg varmen og lad kødet stege med, til det skifter farve. Tilsæt tomatkoncentrat og chiliflager og steg det i yderligere ½ min. Hæld vandet på og lad det småsimre i 10 min. Smag til med 1 nip salt og eventuelt mere chili.

Til toppen:

Læg æggene i kogende vand og lad dem koge i 7-8 min. Hæld koldt vand på de færdigkogte æg, pil dem og skær dem i halve.
Hæld kødsaucen i dybe tallerkener. Top med æg og krydderurter.