Gå til hovedindhold

Suppe med grøntsager og dampet torsk

Let og lækker suppe med torsk, porrer og gulerødder - god til Dukan Kurens fase 1, angrebsfasen.

Let og lækker suppe med torsk, porrer og gulerødder - god til Dukan Kurens fase 1, angrebsfasen.

Ingredienser - Suppe med grøntsager og dampet torsk

(2 personer)
2 mellemstore gulerødder
(ca. 200 g)
2 porrer
1 l grønsagsbouillon
Ca. 300 g torskeloins i portionsstykker (dvs. rygstykket uden skind og ben)

Desuden skal bruges en steamer eller en si til at dampe fisken i.

Prøv også: Dukan (fase 1) - Torsk med citron og bresaola

Fremgangsmåde - Suppe med grøntsager og dampet torsk

Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Skær den allerøverste grønne top af porrerne og kassér den. Skær resten af porrerne i tynde skiver.

Bring bouillonen i kog og kom grønsagerne i gryden. Læg steameren i gryden og placér fiskestykkerne heri. Lad det hele dampe under låg, til fisk og grønsager er møre (6-8 min. afhængigt af fiskens tykkelse).

Alternativt kan du dampe torskestykkerne separat under låg i en bredbundet gryde eller sauterpande med ganske lidt vand. Lad grønsagerne simre i bouillonen, til de er møre, men så de stadig har bid.

Prøv også: Dukan (fase 1) - Laksesalat på knækbrød