Gå til hovedindhold

Tomat- og vindampede muslinger

Tomat- og vindampede muslinger til fase 2 i Dukan Kuren.

Opskrift på Tomat- og vindampede muslinger

Tomat- og vindampede muslinger til fase 2 i Dukan Kuren (vekselfasen).

Opskriften er med ren protein og der er til 2 personer. Retten indeholder tolererede fødevarer: Hvidvin og tomatkoncentrat. Tolererede fødevarer må få fra fase 2 og højst to om dagen. Den tolererede mængde for hvidvin er 3 spsk. pr. person og 1 spsk. for tomatkoncentrat pr. person.

LÆS OGSÅ:
Rikke tabte sig 37 kilo med Dukan Kuren
Få en komplet madplan til en uge i fase 2 med Dukan Kuren

Du får hele opskriften lige under videoen :)

 

Ingredienser - Tomat- og vindampede muslinger

500 g blåmuslinger
1 lille løg
Nogle dråber olivenolie
2-4 fed hvidløg i skiver
½ dl vand
1 spsk. tomatkoncentrat
3-4 spsk. hakket basilikum
½ dl hvidvin
Balsamicoeddike
Peber

Pynt: Basilikumkviste

Fremgangsmåde - Tomat- og vindampede muslinger

Rens muslingerne for skæg og sand. Brug evt. en ny skure svamp. De muslinger der evt. måtte være åbne: Giv dem et let slag mod køkkenbordet. Hvis de ikke har lukket sig efter ganske kort tid skal de kasseres. Skyl de færdigrensede muslinger i koldt vand.

Pil løget og hak det fint. Fordel nogle dråber olie ved hjælp af et stykke køkkenrulle i bunden af en slip-let gryde. Steg løget heri 1-2 minutter. Tilsæt derefter hvidløg, vand, tomatkoncentrat og basilikum og bring i kog.

Kom muslingerne i gryden og rør så ”sovsen” fordeles på alle muslingerne. Hæld vin over. Damp nu muslingerne under låg til de åbner sig, ca. 4 minutter. Ryst gryden 1-2 gange undervejs. Tag muslingerne op med en hulske. Kog sovsen lidt ind. Smag til med balsamico og peber. Hæld den over muslingerne.
 

Hovedretter og frokost til fase 2 i Dukan Kuren:
Kylling i karrysauce
Dampede kammuslinger
Æggewrap med spicy kødsauce

Kuller med topping og dildcreme
Kylling i karrysauce

Desserter til fase 2 i Dukan Kuren:
Lækre chokokugler
Cheesecake med vanille og mynte
Chokoladekager med vanillecreme