Gå til hovedindhold

Dyveke tabte 47 kilo

Dyveke Anning, der er kendt fra ’De unge mødre’, har tabt sig hele 47 kilo - uden sult eller slid på et motionscenter!

Dyveke Anning, der er kendt fra ’De unge mødre’, har tabt sig hele 47 kilo - uden sult eller slid i et motionscenter!

45-årige Dyveke Anning er mor til Natacha Nikita fra Kanal 4-serien ’De unge mødre’, og hun har været overvægtig, lige siden hun fik Natacha Nikita, og graviditetskiloene blev hængende.

I mange år lå hendes vægt stabilt på 108 kilo, og det var ganske enkelt, fordi hun havde givet op. Da vægten først kom op på 98 kilo, tænkte hun: ’Det kan også være lige meget’.

Dyvekes kamp mod kiloene blev ikke nemmere af, at hun elskede kokostoppe og røde romkugler – og sagtens kunne spise 200 gram Marabou, selvom hun var propmæt fra aftensmaden. Faktisk kunne hun slet ikke lade være.

Læs også om Anja, der tabte 25 kilo og igen kunne lege med sine børn

Personlig krise blev vendepunktet

Der skulle derfor en personlig krise af de helt store til, før Dyveke indså, at hun var ude på et skråplan.

For tre år siden oplevede hun den tragedie at miste hele tre af sine nærmeste inden for et år. Og den sorg ville hun ikke have, at hendes fem børn også skulle gennemgå, hvis de måske også ville miste Dyveke pga. overvægt.

- Når man er så fed, som jeg var, så bliver man hurtigt drænet for energi, og det gik ikke, fordi jeg havde så meget at kæmpe med. Jeg skulle slås hele tiden, og jeg skulle jo også være der for mine børn. De skulle have mig i mange år, siger Dyveke til Ude og Hjemme.

Farvel til sukker og hvidt brød

Hun besluttede derfor at lægge sin livsstil helt om og leve helt uden sukker og hvidt brød i tre måneder. Hun fik i stedet seks mindre måltider med en masse frugt og grønt, og det betød, at hun faktisk aldrig var sulten.

Selvom det var aldeles svært for en sukkerafhængig som hende at skifte chokoladen om aftenen ud med en frugtsalat med skyr, så opdagede hun, at det jo egentlig smagte rigtigt godt og i sidste ende også hjalp mod sukkertrangen.

Motion på den sjove måde

Motionen fik Dyveke også flettet ind – og tilmed uden at det blev slidsomt. F.eks. aftalte hun med sig selv, at hun hver dag skulle danse til mindst tre musiknumre. Og når hun handlede, gik hun i stedet for at tage bussen. På den måde blev motionen mere en fornøjelse end en sur pligt.

- Hurtigt mærkede jeg, at jeg blev gladere og fik meget mere energi.  Jeg var faktisk også overrasket over, hvor hurtigt det gik med at tabe sig. Faktisk var det slet ikke mit mål at tabe så meget. Jeg havde måske regnet med 10 kilo, siger Dyveke, som altså i stedet tabte sig hele 47 kilo på bare et år og har formået at holde vægttabet i yderligere to år.

- Jeg føler mig meget stærk i dag, og jeg er da super stolt over resultatet, slutter hun.

Hulahop dig slank

Slank med træningselastikker

 

Læs mere om