Gå til hovedindhold

Eva tabte 4,5 kilo på Juicekuren

37-årige Eva Bager Wahlstrøm fra Birkerød var skeptisk, da hun i TV 2- programmet ”En kur der dur” skulle teste Juicekuren. Syv dage senere måtte hun erkende, at kuren havde været effektiv. Hun havde tabt sig knap fem kilo og fået et boost til at fortsætte med en sundere livsstil.

Syv dage med juice

I syv dage drak 37-årige Eva Bager Wahlstrøm fra Birkerød saft fra rødbeder, selleri og broccolistokke – og tabte sig 4,5 kilo.

I TV 2-programmet "En kur der dur" skulle hun sammen med 28-årige Rune teste Juicekuren, hvor man kun må drikke juice baseret på grønsager i en hel uge. Eva var skeptisk, og allerede på andendagen havde hun mest lyst til at give op, fordi hun fik hovedpine og kvalme. Men hun fortsatte stædigt, og det er hun glad for i dag.

– Det er ikke nogen nem kur, og jeg havde virkelig lyst til at give op undervejs. Juicerne smager faktisk godt, og jeg var heller som sådan sulten. Men jeg savnede noget at tygge i, og så det sociale i at spise sammen med familien. Men jeg er simpelthen så glad for at have tabt mig de fem svære kilo, fortæller Eva.

 

LÆS OGSÅ: Sådan fungerer Juicekuren

Kickstart til sundere livsstil

To graviditeter og et job som kørende sælger, hvor frokosten alt for ofte har været en plade chokolade eller en pose kanelgifler, har været med til at give Eva lidt for mange kilo på sidebenene, men for første gang i flere år føler hun, at vægten er på vej ned, hvor den skal være.

– Kuren har for mig været en kickstart til en sundere livsstil. Jeg føler mig sundere og har holdt fast i at drikke juice en enkelt dag om ugen. Samtidig er det gået op for mig, at jeg slet ikke behøver at spise så meget, som jeg tidligere gjorde. Jeg indtager helt sikkert færre kalorier nu, siger Eva, der gerne anbefaler andre at hoppe på Juicekuren.

– Det er hårdt, men når man ser resultatet, er det det hele værd.

FIND OPSKRIFTER TIL JUICEKUREN HER

Det mener eksperterne om Juicekuren:

Jerk W. Langer, Ude og Hjemmes læge og ekspert i TV 2-programmet ”En kur der dur”:

– Det er en effektiv kur på kort sigt, hvor man sagtens kan tabe sig fem kilo på en uge. Men som læge vil jeg ikke anbefale, at man er på Juicekuren i mere end en uge. Problemet er, at man ikke kun taber fedtvæv, men også muskelvæv. Derfor vil det ikke være et sundt vægttab på sigt – medmindre man supplerer med proteiner. Men der sker ikke noget ved kun at drikke juice i en uge, hvis man lige skal kunne passe festkjolen i den kommende weekend.

Louise Bruun, ernæringsterapeut og ekspert i ”En kur der dur”:

– Jeg synes, det er en god kur, der holder, hvad den lover – nemlig et hurtigt vægttab. Derudover kan kuren noget mere. Det er en form for faste, der renser kroppen, så helbredsmæssigt synes jeg, at Juicekuren er o.k. Den giver dig et fornyet boost og kan være en god begyndelse til en sundere livsstil.

Få mere ud af din juice med en slow juicer

Du får den sundeste juice med en slowjuicer

En saftpresser/juicer er ikke det samme som en slowjuicer. Saftpressere, saftcentrifuger og juicere centrifugerer og slår saften ud af frugt og grøntsager og kører med 5-10.000 omdrejninger i minuttet. En slowjuicer derimod kører med 30-60 omdrejninger i minuttet og maser mere nænsomt saften ud af dine madvarer, hvilket betyder at du får mange flere vitaminer og antioxidanter med i din juice.