Gå til hovedindhold

Får du for meget af den sunde mad?

Birgitte Nymann er stor fan af smør, kokosolie, kager bagt på nødder og frø i stedet for almindeligt mel, agavesirup, avocado og flæskesteg. Derfor bliver hun også ofte spurgt, om det virkeligt kan være slankende at spise alt det mad.

For meget af den sunde mad

Birgitte Nymann er stor fan af smør, kokosolie, kager bagt på nødder og frø i stedet for almindeligt mel, agavesirup, avocado og flæskesteg. Derfor bliver hun også ofte spurgt, om det virkeligt kan være slankende at spise alt det mad.
 
Birgitte Nymanns svar er, at det jo kommer an på, hvor meget man spiser af det. At noget er sundt, er ikke det samme, som at det også giver en slankere krop.
 

Det er ikke nok at spise sundt

Når man vil tabe sig, er det ikke nok at spise sundt. Man skal også spise mindre, end man forbrænder, ellers ryger de ekstra depoter ikke af. Det er derfor, at nogle ikke taber sig, når de for eksempel skifter deres daglige brød og pladechokolade ud med palæo-kost eller lavkarbo-kost. De spiser simpelthen stadig for meget af maden, og så taber de sig ikke. 
 
Der er mange af de klienter, som Birgitte har til kostvejledning, som siger, at de spiser så sundt og ikke kan forstå, at de tager to-fire kilo på om året. Selvfølgelig kan der være mange individuelle årsager til, at den enkelte tager på i løbet af et år, men dem, der spørger, spiser ofte for store portioner 
til hvert måltid, selv om maden er spækket med sundhed. 
 
Så hvis du har problemer med at komme ned i vægt, selv om du føler du spiser sundt, så skal du spørge dig selv om du spiser for store portioner i forhold til at holde dig slank eller komme ned i vægt?
 
Læs også: 
 
 
 
 
 
 

Læs mere om