Gå til hovedindhold

Fem gode råd til en lidt mindre fed jul

Her får du fem gode råd til en lidt mindre fed jul fra vinderen af ”MasterChef – Danmarks største madtalent” i 2015, Anders Halskov-Jensen, som lige nu medvirker i MasterChef Jul. Samt opskrift på Anders' lækre, kalorielette rødkålssalat.

Fem gode råd til en lidt mindre fed jul fra vinderen af  ”MasterChef – Danmarks største madtalent” i 2015, Anders Halskov-Jensen, som lige nu medvirker i MasterChef Jul. Samt opskrift på Anders' lækre, kalorielette rødkålssalat.

Allervigtigst; Julen er ikke den optimale tid til mådehold eller dårlig samvittighed. Tænk i stedet over, hvad du spiser mellem nytår og jul, så kan du give den lidt gas mellem jul og nytår. En ris a la mande-opskrift på skummetmælk gør dig hverken gladere eller tyndere.

1. Spis mindre. Julemaden er pragtfuld, men vi behøver jo ikke spise til smertegrænsen.

2. Drop fløden i sovsen. En jævnet skysovs fra fx flæskestegen er mindre fed og ligesågod.

3. Supplér julebordet med lækre sunde alternativer, som fx en salat på fintsnittet rødkål med appelsinfileter og valnødder i en god vinaigrette. Så kan man spise en god portion af den, inden man kaster sig over det mere kalorieholdige. (Se opskriften nedenfor)

4. Sats på kvalitet fremfor kvantitet. Et godt stykke mørk chokolade fra fx Friis-Holm mætter mere, smager bedre og er sundere end den hele plade Marabou eller pose med juleflæsk, man ellers hurtigt kan få kørt i sig. Heller dyrt og godt end billigt og rigeligt.

5. Begræns kalorieindtaget til dage med social aktivitet. Brug de andre dage på gåture og anden motion og spis gode varme supper.

Ingredienser - Lækker rødkålssalat

Et rødkålshoved

Lidt salt

Lidt nøddeolie

Lidt dijonsennep

Valnødder

Rosiner eller dadler

Økologiske appelsiner

Økologiske citroner

Lidt sukker

Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde - Lækker rødkålssalat

Snit rødkålen så fint du kan, eller brug en mandolin. Du skal have fine tynde strimler. Put kålen i en skål og drys med lidt fint salt. Knug dernæst kålen med hænderne. Så starter du en proces, der trækker saft ud af kålen og gør den blød. Lad den trække en times tid.

Lav en god vinaigrette af olie og eddike. Smag den til med appelsinsaft, citronsaft, salt, peber, en klat sennep og evt. lidt sukker. Dressingen skal være sursød, men mest sur.

Bland salaten af kål, appelsinfiletter, rosiner eller dadler skåret i strimler. Vend salaten i dressingen og servér. 

Du kan finde mere om Anders på madhjernen.dk

Der er finale i MasterChef Jul torsdag den 3. december kl 19.00 på TV3

Læs mere om