Gå til hovedindhold

Fem tips fra Jesper Koch til fedtfattig julemad

Her får du fem tips fra Jesper Koch til fedtfattig julemad, der stadig smager af noget!

Fem tips fra Jesper Koch til fedtfattig julemad, der stadig smager af noget:

1. Man kan jo vælge at spise kalkun i stedet for and, det er en mere fedtfattig spise. Men vil man gerne have den gode andesmag kan man stege anden på skroget og så pille skind og fedt fra inden servering.

2. Hjemmelavet rødkål smager godt, men kan være fyldt med sukker. Brug tørret frugt til at søde din rødkål med i stedet for sukker.

3. Til salater som f.eks. hønsesalat til julefrokostbordet kan man med fordel bruge magre mælkeprodukter i stedet for mayonnaise og creme fraiche.

4. Brug masser af spændende krydderier som smagsgivere i stedet for fløde og smør. Chili, cayennepeber og kanel får maden til at smage af noget, ligesom ansjoser og kapers kan erstatte salt. Desuden sætter stærke krydderier forbrændingen op.

5. Til den søde jule-tand vil jeg anbefale, at man laver konfekt med sukkerfri marcipan. Der er kommet rigtig gode produkter på markedet, og det har en virkelig god smag.

Læs mere om