Gå til hovedindhold

Fiber Kuren: Gritt tabte 2 kilo på 5 dage

32-årige Gritt Hougaard fra Lynge har haft svært ved at smide graviditetskiloene efter fødslen af sin datter, Alma. Fiber Kuren gav hende et skub i den rigtige retning.

Da Gritt Hougaard fandt sammen med sin kæreste, Lasse, i efteråret 2016, var hun en lille spirrevip på kun 56 kilo. Det nåede hun dog ikke at være særligt længe. De første ekstra kilo sneg sig hurtigt på, fordi det forelskede par brugte meget af deres tid på at storhygge med lækker vin og god mad. Og da Gritt få måneder senere blev gravid, fortsatte vægten – naturligvis – med at stige.

Problemet var bare, at den ikke faldt igen, da datteren Alma var blevet født, hvilket Gritt ellers havde både håbet og forventet.

Påvirker selvtillid

- Jeg tog 22 kilo på under graviditeten, og de blev desværre ved med at hænge fast efter fødslen. Jeg troede ellers, at de ville ryge af i forbindelse med amningen, så jeg gav mig selv lov til at spise, hvad jeg havde lyst til, mens jeg var gravid. Så der røg masser af syrligt slik indenbords, og der var også nogle uger, hvor jeg bare måtte have sildepostej, mælkesnitter og philadelphiaost. Det gjorde bestemt ikke noget godt for min vægt, og da jeg så kun var i stand til at amme Alma i halvanden måned, så var jeg pludselig på den. For det var ikke meget, jeg nåede at smide inden da, fortæller Gritt.

De ekstra kilo har taget hårdt på Gritt, som har haft svært ved at finde sig til rette i sin ”nye” krop.

- Det går bestemt ud over min selvtillid, og i bund og grund går det også ud over Lasse. For det kan ikke undgå at påvirke intimiteten imellem os, at jeg ikke har det godt med mig selv. Han elsker mig heldigvis, som jeg er, og han er bare super glad for, at jeg har født ham en dejlig datter, men det gør noget ved mig, at jeg ikke er den, jeg var før. Jeg var en rigtig sportspige, der trænede 5-6 gange om ugen og løb halvmaraton. Nu kan jeg pludselig mærke på mine knæ, at jeg vejer for meget, og jeg bliver stakåndet af at gå op ad trapper. Så også fysisk har det sat sine begrænsninger.

Udfordret af veninde

Heldigvis har Gritt en rigtig god veninde i Stine Appelgren Rasmussen, som i efteråret testede Max 5 Kuren for Ude og Hjemme og dengang tabte hele fem kilo på fem dage. Stine opfordrede Gritt til også at melde sig som testperson, og da Gritt til sidst havde fået nok af at være ked af sin vægt, slog hun til.

- Nu skulle det være, tænkte jeg. Mon ikke det også kunne give mig noget? Og det har det gjort, smiler Gritt.

I fem dage testede Gritt således Fiber Kuren, hvor måltiderne er sammensat, så de sikrer et højt dagligt indtag af sunde og mættende fibre. Og efter de fem dage var gået, var Gritt allerede 2,1 kilo lettere. Nærmere bestemt faldt hendes vægt fra 76,25 kilo til 74,15.

- Jeg er rigtig glad for, at jeg fik lov til at teste kuren, og jeg er meget overrasket over, at der overhovedet er sket noget på så kort tid, siger Gritt og tilføjer, at hendes kæreste også har spist med af retterne.

- Og han har også tabt sig. Ifølge vores egen vægt har han faktisk smidt 2,4 kilo, og så har han endda ikke været lige så striks med kuren, som jeg har været, fortæller Gritt, som dog indrømmer, at hun lige ”faldt i” en enkelt gang og snuppede lidt fredagsslik, da der var Disney Sjov i fjernsynet.

Nye mål

For Gritt har Fiber Kuren været et tiltrængt skub i den rigtige retning. Nu er der taget hul på vægttabet, og motivationen til at fortsætte er helt i top.

- Jeg har ikke lyst til bare falde tilbage i de gamle vaner. Nu har jeg sat mig et nyt delmål, der hedder, at jeg skal under 70 kilo, og når det så er lykkedes, vil jeg gerne under 60 igen, hvilket er mit endelige mål. Det har været fint lige at starte med en lynkur, for der sker noget med én, når man kan se hurtige resultater. Så bliver det sjovt, og man har lyst til at give den endnu mere gas. Så nu skal jeg i gang med en større livsstilsændring, der blandt andet indebærer mindre sukker og mindre portioner, og det er jeg klar til. Jeg kan jo mærke på mig selv, at jeg får det meget bedre af det. Det er det hele værd, slutter Gritt.

Om Fiber Kuren

Fibre er ikke alene fattige på fedt og rige på sunde vitaminer og mineraler. De fylder også godt i maven, så du kan føle dig mæt i længere tid, end hvis du spiser mad med få fibre. Det kan gøre det langt nemmere at tabe sig og at holde den slanke linje. Når du føler dig mæt, har du nemlig også lettere ved at undgå at småspise eller overspise af alt det, der er mindre sundt.

Fibre findes i blandt andet brød, gryn, ris, pasta, kartofler, bønner, grønt, frugt og nødder. Mængden varierer, så gå efter et højt indhold af fuldkorn, når du vælger brød, ris og pasta, og prioritér de grove grøntsager såsom kål og rodfrugter, hvis du vil sikre dig en masse fibre. Det anbefales, at voksne spiser 25-35 gram fibre om dagen.

En fiberrig kost er også godt for andet end vægten. Ifølge Fødevarestyrelsen er fibre således med til at forebygge eksempelvis type 2 diabetes, tarmkræft og hjerte- og karsygdomme, og så er de gode for din fordøjelse. Husk blot at drikke rigeligt med vand, da det ellers kan have den modsatte effekt og give dig forstoppelse.