Gå til hovedindhold

Flyt rundt i dit køleskab – og spis sundere

Forskning viser, at vi ofte vælger de fødevarer, vores blik falder på, når vi åbner køleskabet eller køkkenskuffen.

Flyt rundt i dit køleskab – og spis sundere

Forskning viser, at vi ofte vælger de fødevarer, vores blik falder på, når vi åbner køleskabet eller skuffen. Den skuffe i køkkenet, hvor der er størst sandsynlighed for at finde noget lækkert, er den, vi oftest åbner. Og det første vi ser, når vi åbner den skuffe, er det, vi ender med at spise mest af. Og det sker helt ubevidst. Så start det nye år med at flytte rundt i skuffer og skabe – og i dit køleskab. 

Spis dig sundere med disse madvarer.

• Opbevar altid din “comfort food” på svært tilgængelige steder. Comfort food kan f.eks. være chokolade, nødder eller tørret frugt. Du tænker mindre på lækkerierne, når du ikke ser dem.

• Læg grønsagerne på den køleskabshylde, der er i din øjenhøjde. Når grønsagerne er det første, du ser, er sandsynligheden for, at du spiser dem, større. Og er de allerede snittet og skrællet, er det endnu bedre.

• Opbevar de fødevarer, du gerne vil spise mere af, i gennemsigtige beholdere, og de fødevarer, du gerne vil spise mindre af, i ugennemsigtige beholdere. På den måde ”snyder” du din hjerne til at vælge mere af det sunde og mindre af det usunde, uden at du behøver at tænke over det.

Tildmeld dig vores fordelsprogram nu:

Læs mere om