Gå til hovedindhold

Gør som en mand, når du vil tabe dig

Det er ofte lettere for mænd at tabe sig, end det er for kvinder. Så hvorfor ikke kopiere deres vaner, så du også kan nå hurtigere i mål?

Tab dig som en mand

Det er ofte lettere for mænd at tabe sig, end det er for kvinder. Så hvorfor ikke kopiere deres vaner, så du også kan nå hurtigere i mål?

Når vi kvinder skal tabe os, kræver det ofte en ihærdig indsats for at slippe af med de ekstra kilo på sidebenene. Og når man så ser, hvordan mændene let og hurtigt smider de uønskede kilo, kan man godt blive en smule misundelig. Og det er en ulige kamp, når mænd og kvinder skal tabe sig. Mænd har nogle fysiske fordele, der gør, at de automatisk forbrænder mere, og på den front er det umuligt for os kvinder at være med.

- En af årsagerne er, at mænds muskelmasse hjælper dem til at forbrænde 30 procent flere kalorier, end vi gør, siger Cynthia Sass, der er klinisk diætist og forfatter til en slankebog, til Prevention.com.

Derudover har kvinder generelt mere kropsfedt end mænd og er indrettede til at gemme på fedtet. Ligesom mænd er så heldige at slippe for det månedlige pres af hormoner, der gør os kvinder irriterede, oppustede og giver lyst til chokolade.

Men det betyder ikke, at vi kvinder sagtens kan skæve til mændene når vi gerne vil tabe os.

For der er også en forskel på mænds og kvinders mentale indstilling til at skulle tabe sig, og det er her, vi godt kan lære en masse af mændene, mener diætisten.

Læs også: Mænd og kvinder er forskellige - også når de skal tabe sig

Forskellen på mænd og kvinder

Her kommer fem punkter, hvor mænd typisk mentalt opererer anderledes end kvinder:

1) Mænd har ikke samme trang til slik

En undersøgelse fra Cornell University har vist, at hvor kvinder gerne vil trøste sig med søde sager, så finder mænd tryghed i en rød bøf, og det giver dem en stor fordel, da den er fyldt med proteiner frem for tomme kulhydrater som i slikket. Så overvej om et lækkert stykke kød kunne være din trøst næste gang.

2) Han straffer ikke sig selv hårdt for fejl

Ifølge Pamela Peeke, der er læge og adjunkt ved University of Maryland School of Medicine, så er kvinder alt for hårde ved sig selv og søger at være perfekte i deres slankekur. Det er ikke mænds strategi, og det gør det faktisk lettere for dem at holde den. Lægen anbefaler, at hvis du bare kan være på kur 80 procent af tiden, så bør du være stolt af det.

3) Han bruger ikke mad som terapi

I en undersøgelse fra University of Minnesota viste det sig, at kvinder var dobbelt så tilbøjelige til at trøstespise end mænd. I stedet for at kaste mad i munden, når du føler dig nedtrykt, så lav lidt selvransagelse og prøv at finde ud af hvad, der gør dig trist eller stresset.

4) Han løfter tunge vægte

Mænd har større muskler fra naturens side, og de er absolut heller ikke bange for at vægttræne. Det bør kvinder heller ikke være, for de muskler, som man opbygger, forbrænder nemlig kalorier bagefter.

5) Han dropper ikke sin yndlingsmad

Når kvinder går på kur forbyder de sig alle former for lækkerier. Det betyder ofte i, at de på et tidspunkt ender med at kaste sig over alt det, de længe har forsaget. Det er sjældent mandens strategi helt at undgå det, han elsker. Han spiser blot lidt mindre af sin favoritmad, og det er meget mere effektivt, fordi han så undgår at overfalde slikskålen en aften, hvor han ikke længere kan modstå den, forklarer fedmeforsker Janet Polivy fra University of Toronto.

 

Læs mere om