Gå til hovedindhold

Husk morgenmad - bliv sund og slank

Få en god start på dagen

Morgenmad sparker kroppen og hjernen i gang efter mange timers faste, og fordi det er så lang tid siden, man sidst spiste, kan blodsukkeret ligge lavt. Hvis morgenmaden springes over, har børn og unge, svært ved at indhente de næringsstoffer, som de har brug for resten af dagen. Derudover har unge, der springer morgenmaden over, desværre tendens til også at spise mere usundt resten af dagen.

Flere undersøgelser demonstrerer da også, at børn nemmere lærer og koncentrerer sig i skolen, når de forinden har fået noget ordentligt i maven. Samtidig påvirkes humøret positivt.

Derfor er det utroligt vigtigt, at spise morgenmad, for at holde sig sund og skarp.

Der er mange gevinster, ved at spise sund morgenmad og her er syv af dem. 
 

 

SYV GEVINSTER1. Sundere madstil

Du får flere vitaminer og mineraler samt mindre fedt og kolesterol gennem dagen.
Morgenmaden får dig i højere grad til at vælge sunde fødevarer resten af dagen i stedet for at kaste dig over det usunde på grund af ulvehunger og lavt blodsukker.
 

2. Bedre koncentration

Du koncentrerer dig bedre og er mere produktiv. Skal du være på toppen om formiddagen, så husk morgenmad.
Spiser forsøgspersoner intet om morgenen, klarer de sig lidt dårligere i test for hukommelse og er mere trætte i timerne op til frokost.
 

3. Forebygger sult

Morgenmads-nydere er generelt slankere end morgenmads-snydere, der springer dagens første måltid over.
Morgenmåltidet forebygger sultanfald senere på dagen samt gør dig mere modstandsdygtig over for mellemmåltider og snacks.
 

4. Større udholdenhed

Energiniveauet stiger, så du præsterer bedre fysisk og bliver mere udholdende, for eksempel til træning.

5. Mindsker risiko for blodprop

Kolesteroltallet falder og hermed faren for åreforkalkning og blodpropper.

6. Øger børns indlæring

Børn koncentrerer sig bedre, løser lettere problemstillinger, samt har en bedre øje-hånd-koordination. De kan blive mere opmærksomme og kreative i skolen. Omvendt er børn, som ikke spiser morgenmad, oftere urolige og har svært ved at koncentrere sig i timerne.

7. Styrker immunforsvaret

Tager I jer tid til at spise morgenmad, bliver I mindre udsatte for infektioner såsom forkølelse. I en undersøgelse havde dem, der blev syge mere end én gang i løbet af vinteren, typisk ikke spist morgenmad og var mere stressede. 

 

Læs mere om