Gå til hovedindhold

Hvilken løbetype er du?

Der findes nemlig fem helt forskellige løbertyper...

Traditionsløberen
Blandt denne gruppe af løbere finder man de mest dedikerede løbere. Det er løbere, der ser selve det at løbe som en fornøjelse, og motionsløb spiller en stor rolle for deres identitet. 84 procent af traditionsløberne binder løbeskoene tre eller flere gange i løbet af ugen. 
    Traditionsløberen kan man finde i alle aldersgrupper, men denne type løber er dog mest udbredt blandt aldersgruppen 40+. Lidt oftere mænd.

Socialløberen
Her er det kombinationen af fornøjelsen ved løb samt det sociale element, der er vigtig. Denne sociale tilgang - altså løb sammen med andre - til motionsløb er specielt udbredt blandt de ældste løbere, og meget få løbere i denne gruppe er under 40 år. 
    Motionsløb spiller en meget stor rolle for disse løberes identitet, og det er kvinderne, der udgør den største del af denne gruppe. Blandt løberne i denne gruppe er der 79 procent, der løber tre eller flere gange i ugen.

Udfordringsløberen
Udfordringsløberen finder sin motivation i muligheden for hele tiden at udfordre og forbedre sig selv ved f.eks. at løbe hurtigere og længere. I denne gruppe finder man flere mænd end kvinder, og modsat de to første grupper er denne løbetype særligt udbredt blandt løbere under 40 år. 
    Det at løbe spiller en stor rolle for løbernes identitet, og 83 procent i denne gruppe hopper i løbetøjet tre eller flere gange i ugen.

Selvorganiserede løber
Hos den selvorganiserede løber findes motivationen til at binde løbeskoene og begive sig ud på den vanlige rute i det at det er en let og effektiv måde at være aktiv i en travl hverdag. 
    58 procent løber tre eller flere gange om ugen, og som den eneste af de fem løbetyper er den selvorganiserede løber den eneste gruppe, der slet ikke har en tilknytning til en forening. Denne løbetype er særligt udbredt blandt personer under 40 år - ligesom man igen finder flere mænd end kvinder i denne gruppe.

Sundhedsløberen
Som navnet antyder, så finder løberne i denne gruppe deres motivation i deres sundhed. De løber for sundhedens skyld, og løberne er repræsenteret på tværs af alle aldersgrupper. Der er en del flere kvinder end mænd i denne gruppe. 
    52 procent af løberne finder kondiskoene frem tre eller flere gange om ugen. For løberne i denne gruppe spiller motionsløb en mindre rolle for deres identitet, ligesom det er løberne i denne gruppe, der er mindst dedikeret.

I Familie Journals Slankeklub kan du få hjælp til en slankere hverdag

Læs også:
Pas på med at spise efter træningen 
Træn dig uden om snuen

Læs mere om