Gå til hovedindhold

Hvor meget fedt bliver 1000 ekstra kalorier til?

For mange danskere er hygge også ensbetydende med god mad og drikke. Men hvor stor er skaden egentlig, hvis det bare er noget, vi gør en gang i mellem?

For mange danskere er hygge også ensbetydende med god mad og drikke.

Desværre er meget af det mad vi forbinder med hygge, hverken det sundeste eller det mest kaloriefattige, og det bliver derfor hurtigt til ekstra mange kalorier på en god aften.  

Få en gratis kalorietabel til at sætte på køleskabet

Så hurtigt bliver ekstra kalorier til fedt

Men hvor stor er skaden egentlig, hvis det bare er noget, vi gør en gang i mellem? Og hvor hurtigt sætter de ekstra kalorier sig på kroppen?

Du har sikkert prøvet at vågne efter en aften med lidt for mange udskejelser, og føle at du har taget flere kilo på. Det har du måske også, men så er det højst sandsynligt bare ekstra væskebinding i kroppen, som forsvinder af sig selv igen. For ifølge iForm.dk bliver 1000 ekstra kalorier kun omdannet til omkring 150 gram fedt, og de ekstra gram fedt sætter sig på kroppen allerede et par timer efter, at du har indtaget dem.

150 gram fedt er selvfølgelig en del, hvis det er noget du vælger at gøre ofte. Men det ekstra fedt fra en enkelt aften vil næppe være synligt på bagdelen. Derfor kan du godt gøre plads til en aften med god mad og drikke en gang i mellem. 

Kilde: iForm.dk

Fedtforbrænding - hvor bliver fedtet af?

Læs mere om