Gå til hovedindhold

Inger Marie tabte 50 kilo og blev endelig gravid

For Anne Marie Amundsen endte tre års kamp imod kiloene i lykkelige omstændigheder. Læs hendes slankehistorie her...

Inger Marie slankede sig gravid: Hurra – nu vokser min mave igen

Navn: Inger Marie

Alder: 25 år

Vægttab: 50 kilo

Før/efter vægt: 116 / 66

For Anne Marie Amundsen endte tre års kamp imod kiloene i lykkelige omstændigheder.

Efter den 25-årige hjemmesygeplejerske gik ned i vægt, lykkedes det hende endelig at blive gravid.

– Med en topvægt på hele 116 kilo havde jeg store problemer med at blive gravid. Det ændrede sig heldigvis, efter jeg gik 15 kilo ned i vægt i løbet af kort tid, fortæller Inger Marie Amundsen fra Ottestad i Norge.

Et flot vægttab på samlet 50 kilo gjorde hende for i 2013 til årets slanker i Norge. De mange kilo var kommet på sidebenene, efter hun og Jostein blev gift i 2007, og de sammen flyttede til byen Stange, hvor han skulle arbejde som butikschef, og hun skulle gå i skole. Mens Jostein arbejdede mange timer om dagen, gik hun ofte rundt derhjemme alene – og tiden brugte hun blandt andet på at guffe usund mad og søde sager. Hun blev trøstespiser, og det kom hurtigt ud af kontrol.

Læs også: Har du svært ved at blive gravid?

Ændrede vaner

– Jeg følte mig ensom. Jeg kendte ingen, og jeg kedede mig. Tiden brugte jeg foran tv’et, hvor jeg sad og spiste. Jeg tog nok 30 kilo på i løbet af de tre år, mens jeg studerede til socialpædagog, fortæller Anne Marie.

Da badevægten viste 116,6 kilo, tog hun imidlertid tyren ved hornene og besluttede sig for at ændre livsstil. Løsningen blev et slankekursus for overvægtige, som ønskede at gå 20 kilo ned i vægt eller mere.

– Det gik overraskende godt at ændre alle de indgroede vaner. De fleste uger gik jeg ned i vægt. Jeg lærte at tage mig sammen igen, når jeg en gang imellem var faldet i, og jeg indså, hvor klogt det er at tage et glas vand eller gå en lang tur, når trangen til søde sager melder sig, siger Inger Marie stolt.

Sangerinde Julie Berthelsen tog på og tabte sig 25 kilo efter sin første graviditet - læs hendes historie her

Den største ambition med at gå ned i vægt var dog drømmen om at blive mor. Lykken var derfor også stor, da hun pludselig blev gravid, samtidig som vægten for første gang i mange år nærmede sig et tocifret tal.

– Jeg var meget bevidst om at holde fast i livsstilen under svangerskabet. Jeg tog derfor ikke mere end syv kilo på, og de forsvandt straks efter fødslen, fortæller Inger Marie, som blev mor til datteren Mathea.

Gaderobeskabet med de mange klæder til ”store kvinder” er for længst blevet fornyet. Og lykken tilsmilede Anne Marie og Jostein igen. 

– Også anden gang havde jeg fokus på at undgå unødig vægtforøgelse, siger Anne Marie.

Jostein er naturligvis stolt af sin hustru:

– Jeg elsker dig nu, som jeg elskede dig før. Måske endda endnu mere. For nu er du lykkelig og tilfreds med dig selv, siger han.