Gå til hovedindhold

Julekrydderi til blodsukkeret

De fleste af os benytter primært kanel som julekrydderi, men der er flere gode grunde til at indtage lidt af krydderiet hele året.

Kanel til blodsukkeret

De fleste af os benytter primært kanel som julekrydderi, men der er flere gode grunde til at indtage lidt af krydderiet hele året.

Det har vist sig, at kanel har en positiv indflydelse på blodsukkeret hos mennesker med type 2-diabetes, fordi det øger følsomheden over for insulin. Derudover sænker kanel kolesteroltallet og er i stand til at hindre bakteriers og svampes vækst. Kanel siges også at påvirke hjertets funktioner i positiv retning.

Læs også, tips til et stabilt blodsukker

Spis ægte kanel

På det seneste har vi hørt mere om kanels skadelige virkninger, og Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi bruger ægte kanel for at begrænse indtaget af kumarin, der potentielt kan være leverskadeligt. Kumarin er et naturligt aromastof der findes i mange planter, men det er samtidig også et giftstof, der er farligt for leveren, hvis det indtages i for store mængder. Kumarinindholdet i kassiakanel er langt højere end i ægte kanel, som også kaldes Ceylon-kanel og som kun indeholder en lille og uskadelig mængde kumarin. 

SE OGSÅ: Tab dig med honning og kanel

PRØV OGSÅ:

Æblechips med kanel

Skønne kanelsnegle

Sunde muffins med kanel og gojibær

Læs mere om